DrumLord demiş ki:Peki güzel.
Neden akustik davul mesh head + triggerlayıp o alesis zilleri module eklemiyoruz?
Pearl bunu yapınca niye mucize olup 3200$ oluyo?
Şimdi şöyle oluyor o iş: Trigger dediğin aletin tane fiyatı (Roland)
98$ oluyor. Şimdi basit bir matematik yapalım ve bunu 5 ile çarpalım (davul 5 parça ya o bakımdan). Etti size
490$.
Gelelim zillere: Yine Roland'ın en ucuzlarından hesaplamaya kalkarsak; Bir hi-hat:
84$. İki crash:
93$ X 2 =
186$. Bunlara hardware, yani sehpalar dahil değildir.
Peki bir ara toplam yapalım, ne etti? 490+186 =
676$Buna ne modül, ne hardware ne de davul dahil edilmedi. Şimdi bu modelde kullanılan davulun (ağaçları poplar olduğu için ELX seviyesindedir) fiyatı olarak da
1550$ daha ekliyoruz. Ne etti?
2225$ Şimdi buna Roland'ın en ucuz rack sistemini dahil edelim (
Kaldı ki Pearl'deki bu kadar alt bir model değil), o da
267$. Aslında rack sistemin seviyesine; bağlantı aparatları ve de zil standlarına bakarsanız o sistemin neredeyse TD-12 ayarında bir rack olduğunu görebilirsiniz ama neyse biz ucuzunu hesaplayalım. Şimdi ara toplamımız nedir?
2225+267=2492$Daha modülü eklemedik ama... Senin gül hatırına onu da TD-6 modülü üzerinden hesaplıyorum (
ki bundan daha iyi bir modül o!), o da
716$. Şimdi nihai rakamımıza geldik: 2492+716=
3208$Yani neymiş? Kimse bunun bir mucize olduğunu söylememiş, zaten sen kendi aklınla da oturup toplamaya kalksan bu fiyata geliyor,
ki ben ucuzundan hesapladım. Yani neymiş? Bir şeye karşı çıkmadan önce biraz düşünmek, hesap kitap yapmak gerekiyormuş. Değil mi?