PEARL e-Pro Live Elektronik Davul

Öneriler, markalar... Tecrübeleriniz, fikirleriniz... İyisi nedir, farkları nelerdir?...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Re: PEARL e-Pro Live Elektronik Davul

İleti otarhan » 19 Ocak 2010, 10:55

Elektronik davul dediğimiz zaman en önemli bileşeni (parçası) ses modülüdür. Diğeri ise her bir parçanın içindeki tetikleme sensörleridir. Şimdi derinin gerçekçi olması farklı, bu sensörlerin işleme kapasitesi farklı. Yani elma ve armut. Ama dediğiniz gibi 2 ayrı davula sahip olmak bir avantaj olabilir. Ben yine kendi açımdan şöyle değerlendiririm: Elektronik davul almak istiyorsam özellikleri en iyi olan ve bütçeme uygun bir model almaya çalışırm. Akustik davul istersem yine aynı kriter geçerli benim için. O yüzden her ikisinin de averaj olmasını istemem. Bu tercih meselesi tabiki, o yüzden ben kendi yorumumu belirttim.

Yine ses modülünün genişleyebilir olması ayrı bir + özellik. Bir önceki mesajımda özellikle bunu göstermeye çalıştım. Pearl modülünde bu genişleme imkanını göremedim, bu yüzden TD-20 ile kıyaslanamayacağını söylemiştim.

Fiyat konusu da ayrı bir şey. 2 modelin birebir kıyaslaması yapılıp özellikleri yan yana konulursa artı ve eksi noktalarına bakıp fiyat-performans karşılaştırmasını yapabiliriz. Ben sadece fiyat karşılaştırması yapıp Roland TD-20'nin Pearl e-pro ile karşılaştırılamayacağını belirttim. Eğer bana aynı özellikleri var ve Pearl e-pro TD-20'ye göre daha da ucuz derseniz şapkamı elime alırım. :dedektif

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Not: Bu arada Pearl'ün akustik davul modellerini ciddi olarak incelemeye başladım. Sanırım bütçede delik olacak. :zirlama2
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

Uyarıları: (0%)
Davul: RolandTD9KX+PearlRef
Ziller: Sabian+Masterwork
İsim: Okan

İleti soydan » 19 Ocak 2010, 18:58

otarhan demiş ki:...
Yine ses modülünün genişleyebilir olması ayrı bir + özellik. Bir önceki mesajımda özellikle bunu göstermeye çalıştım. Pearl modülünde bu genişleme imkanını göremedim, bu yüzden TD-20 ile kıyaslanamayacağını söylemiştim.
...

MODULE
All of these great components couldn't reach their full potential without rich drum and percussion sounds generated from the r.e.d.box drum module (r.e.d. stands for Real Electronic Drums). The r.e.d.box massive 128MB RAM capacity accommodates 1000 High Definition Sounds, 100 High Definition kits, plus space for 100 user-created kits.

http://www.redboxsoundshop.com/
soydan

Davul: Yamaha
İsim: Soydan

İleti otarhan » 19 Ocak 2010, 19:45

soydan demiş ki:
...

MODULE
All of these great components couldn't reach their full potential without rich drum and percussion sounds generated from the r.e.d.box drum module (r.e.d. stands for Real Electronic Drums). The r.e.d.box massive 128MB RAM capacity accommodates 1000 High Definition Sounds, 100 High Definition kits, plus space for 100 user-created kits.

Sevgili soydan, benim cümlemi alıntı yaparak ve altına sitesinden r.e.d.box modül açıklamasını koyarak ne anlatmak istediğini anlayamadım. Biraz açıklayıcı olursa sevinirim.

Verdiğin cümlede ses modülünün içinde 128MB RAM kapasitesine sahip olduğu ve 1000 adet HD sesin, 100 kitin ve 100 kullanıcının yaratabileceği kitin olduğu yazılı, yani modülün yazılım özellikleri. Eğer bunları genişleme olarak anlıyorsan yanıldığını söylemeliyim. Genişleyebilirlik ile kastım donanım özelliklerinde kaç adet davul ekipmanı (enstrüman olarak tom, snare, cymbal, hi-hat,v.s.) bağlanabileceği idi. TD-20X'in üzerinde 920 enstrüman, 10 davul kiti bulunmakta. Her bir enstrümanın onlarca ayrı ile oynayarak bunların üzerindeki sesleri sonsuz konfigürasyona sokabilirsiniz. Ayrıca TD-20'iniz varsa genişleme yazılımı ile TD-20X'e çevirebiliyorsunuz. Ayrıca CF kart yardımı ile bunların verilerini saklar sonra yine kullanabilirsiniz.
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

İleti soydan » 19 Ocak 2010, 21:33

otarhan demiş ki:
soydan demiş ki:
...

MODULE

Sevgili soydan, benim cümlemi alıntı yaparak ve altına sitesinden r.e.d.box modül açıklamasını koyarak ne anlatmak istediğini anlayamadım. Biraz açıklayıcı olursa sevinirim.

Verdiğin cümlede ses modülünün içinde 128MB RAM kapasitesine sahip olduğu ve 1000 adet HD sesin, 100 kitin ve 100 kullanıcının yaratabileceği kitin olduğu yazılı, yani modülün yazılım özellikleri. Eğer bunları genişleme olarak anlıyorsan yanıldığını söylemeliyim. Genişleyebilirlik ile kastım donanım özelliklerinde kaç adet davul ekipmanı (enstrüman olarak tom, snare, cymbal, hi-hat,v.s.) bağlanabileceği idi. TD-20X'in üzerinde 920 enstrüman, 10 davul kiti bulunmakta. Her bir enstrümanın onlarca ayrı ile oynayarak bunların üzerindeki sesleri sonsuz konfigürasyona sokabilirsiniz. Ayrıca TD-20'iniz varsa genişleme yazılımı ile TD-20X'e çevirebiliyorsunuz. Ayrıca CF kart yardımı ile bunların verilerini saklar sonra yine kullanabilirsiniz.

Roland'ı savunmanızı gerektirecek birşey söylemedim, ancak "Ses modülünün genişletilmesi" cümlesinden modülün içindeki seslerin genişletilmesi olayını anlıyorum. Sanırım birçok kişi de öyle anlamıştır, anlayacaktır. Bu anlama göre alıntı yaparak yanlışı düzeltmek istedim. Fakat söylemek istediğiniz davul setinin genişletilmesiyle alakalıysa haklısınız.
Bu arada, saygısızlık yapmak istemedim, eğer öyle anlaşılıyorsa. Yaşınız benim yaşımın neredeyse 3 katı.
soydan

Davul: Yamaha
İsim: Soydan

İleti otarhan » 19 Ocak 2010, 21:43

Yoo saygısızlık olarak almadım, sadece açıklama yapmadığın için sordum. Roland'ı savunmuyorum, karşılaştırma yapılırken henüz elde fazla bilgi olmamasından dolayı yanlış yorumlar olmasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrrıca önceki mesajımda koyduğum resim Pearl'ün ses modülü girişlerine ait idi. Genişlemenin içindeki sesler olarak alınması biraz garip geldi.

Neyse umarım bu davulu kullanan arkadaşlarımız olur veya yabancı forumlardan bilgi bulunur da biz de durumu öğrenebiliriz.
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

İleti otarhan » 19 Ocak 2010, 21:50

Ayrıca yaşımı yüzüme vurduğun için üzüldüm :zirlama2

Akıl yaşta değil baştadır demişler. Yani senin aklın benimkinden kat kat olabilir ki bu da normaldir. Ben senin yaşında iken ancak Sinclair 48K, Commodore 64 ile oynayabiliyordum ancak :lol: Atarinin yeni konsolu devrimdi bizim için.
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

İleti 1ruby1 » 20 Ocak 2010, 02:15

Benim bildiğim kadarıyla modül genişletilebiliyor.. Benim dikkatımı çeken modülün seslerini toontrack firmasının yapmış olması.. Malum toontrack superior drummer'ı üreten firma.. Yani elde edilecek ses roland ve yamahadan üstün olacak gibi gözüküyor.. Fiyatı uygun olursa alınır..
Kullanıcı avatarı
1ruby1

Davul: Yamaha Dtxpress IV
İsim: Eren

İleti raistlin-majere » 20 Ocak 2010, 19:50

Evet ruby haklısın. Ben td6kw kullanıcısıyım fiyat olarak hiçte ekonomik olmayan bu serinin modülü tam anlamıyla berbat. Aldığım günden beri birkaç kez kendi tonlarını kullandım onun dışında toontrack saolsun superior kullanıyorum. E-pro bu konuda bir devrim olabilir. Umarım fiyatı da tatmin edici olur.
Kullanıcı avatarı
raistlin-majere

Davul: Roland v drum td6kw
İsim: Serkan Çinioğlu

İleti slaughter » 21 Ocak 2010, 03:51

Arkadaşlar umarım bu linkler size yardımcı olur fiyat ve ürün tanıtım videosunda !!!! :roll:

Plastik zil setli fiyatı =
http://drums-percussion.musiciansfriend ... sku=712530
E-Classic Cymbals setli fiyatı =
http://drums-percussion.musiciansfriend ... sku=712529

Bunlarda NAMM 2010 davul tanıtım fuarında pearl standındaki tanıtım videoları=
http://www.youtube.com/watch?v=O5VDmzx8cUQ
http://www.youtube.com/watch?v=gTEwblkHm0I
http://www.youtube.com/watch?v=asjyyF0HxC4
Kullanıcı avatarı
slaughter

Ziller: Alchemy
İsim: semih

İleti Erik » 21 Ocak 2010, 04:44

http://www.youtube.com/watch?v=T_W9SiSu ... re=related bu video koyulmamıştı sanırım.
Bu tanıtımda davulun üzerinde padler takılıyken çıkardığı akustik sesi az çok anlayabiliyoruz.
Kullanıcı avatarı
Erik

Davul: YMHBirch-RolandTD9KX
İsim: ATA

İleti bateryst » 21 Ocak 2010, 22:37

Açıkçası pearl olmasına rağmen hayal kırıklığı yaşadım çok daha iyi tonlar beklerdim.Görünüm muhteşem ama videodaki tonlar çok basit geldi. Bakalım geldiğinde deneyen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Benim kişisel görüşüm bu yönde
Kullanıcı avatarı
bateryst

Davul: STAGG PAO
Ziller: ISTANBUL-stagg
İsim: Caner

İleti acaluka » 06 Şubat 2010, 05:21

Görünüm olarak çok iyi olmuş bence. Gerçekten kaliteli görünüyor. Ancak sesler bana tatmin edici gelmedi. Özellikle ziller berbat. Hem akustik hem elektronik olayı iyi görünüyo tabi akustiğin ne ayarda oldugu da önemli. Sonuc olarak güzel bi girişim ancak fiyata bakmak lazım tabi..
Müzik evrimsel süreçte bilgelik ve felsefeden daha üst mertebededir..
-Ludwig Van Beethoven

www.myspace.com/gramofonband
Kullanıcı avatarı
acaluka

Davul: Roland TD-12

İleti DrumLord » 11 Şubat 2010, 02:31

Peki güzel.
Neden akustik davul mesh head + triggerlayıp o alesis zilleri module eklemiyoruz?
Pearl bunu yapınca niye mucize olup 3200$ oluyo?
DrumLord

Davul: Sonor Force 3007
Ziller: Diril Cymbals
İsim: Burak

İleti aşmış » 11 Şubat 2010, 12:55

DrumLord demiş ki:Peki güzel.
Neden akustik davul mesh head + triggerlayıp o alesis zilleri module eklemiyoruz?

Bu tür ürünlerin(fikirlerin) oluşturulması, özellikle Pearl gibi dünya devi firmaların yıllar süren ar-ge çalışmaları ve inanılmaz büyüklükte bütçeler harcanmasının sonucunda ortaya çıkıyor. Bu da demek oluyor ki Pearl "e-Pro Live" elektronik davulu büyük bir kitleye satacaklarından emin. Tabiki risk var ama satamasalar bile bunu bir gövde gösterisi(reklam) olarak algılatıyorlar bütün dünyaya. Yani pek kaybettikleri birşey olmuyor. Bütün dünya bu davulu almak yerine bahsettiğin gibi bir imalata girişirse bile. Bu bahsettiğin yöntemi uygulamaya zaman ayıramayacak ve her ay o davuldan bir tane alabilecek güce sahip insanların sayısını da göz önünde bulundurarak bakarsak aslına herşey daha da berraklaşıyor. Senin yöntemini uygulayabilecek insanlar zaten uyguluyor ki biraz araştırırsan ne kadara mal olabileceğini bulursun, yani pek de ucuz olmuyor.
"Peki sen alır mısın bu davulu?" dersen, Hiç işim olmaz, "şu anda ne o davula verecek param var, ne de yerim var" derim. Bir gün olursa ilk işim gidip deneyip beğenirsem almak olur lakin. :)
Edrum sitesine biri girse ve "ne uğraşıyorsunuz ya deli misiniz? gidin PEARL e-Pro Live alın" derse, aynı şeylerin tam tersini de orada tartışırlar. :)
Özetle ortaya bir sonuç çıkmaz. Sadece fikir çıkar. Tıpkı PEARL e-Pro Live gibi.
May the force be with you
Kullanıcı avatarı
aşmış
Moderator

İleti Masterworks-Artisan » 11 Şubat 2010, 18:24

DrumLord demiş ki:Peki güzel.

Şimdi şöyle oluyor o iş: Trigger dediğin aletin tane fiyatı (Roland) 98$ oluyor. Şimdi basit bir matematik yapalım ve bunu 5 ile çarpalım (davul 5 parça ya o bakımdan). Etti size 490$.

Gelelim zillere: Yine Roland'ın en ucuzlarından hesaplamaya kalkarsak; Bir hi-hat: 84$. İki crash: 93$ X 2 = 186$. Bunlara hardware, yani sehpalar dahil değildir.

Peki bir ara toplam yapalım, ne etti? 490+186 = 676$

Buna ne modül, ne hardware ne de davul dahil edilmedi. Şimdi bu modelde kullanılan davulun (ağaçları poplar olduğu için ELX seviyesindedir) fiyatı olarak da 1550$ daha ekliyoruz. Ne etti? 2225$ Şimdi buna Roland'ın en ucuz rack sistemini dahil edelim (Kaldı ki Pearl'deki bu kadar alt bir model değil), o da 267$. Aslında rack sistemin seviyesine; bağlantı aparatları ve de zil standlarına bakarsanız o sistemin neredeyse TD-12 ayarında bir rack olduğunu görebilirsiniz ama neyse biz ucuzunu hesaplayalım. Şimdi ara toplamımız nedir? 2225+267=2492$

Daha modülü eklemedik ama... Senin gül hatırına onu da TD-6 modülü üzerinden hesaplıyorum (ki bundan daha iyi bir modül o!), o da 716$. Şimdi nihai rakamımıza geldik: 2492+716= 3208$

Yani neymiş? Kimse bunun bir mucize olduğunu söylememiş, zaten sen kendi aklınla da oturup toplamaya kalksan bu fiyata geliyor, ki ben ucuzundan hesapladım. Yani neymiş? Bir şeye karşı çıkmadan önce biraz düşünmek, hesap kitap yapmak gerekiyormuş. Değil mi?
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti Masterworks-Artisan » 11 Şubat 2010, 18:35

Şİmdi bu yukarıdaki mesajda yapmaya çalıştığım şey Pearl'ü savunmak filan değildir. Amaç, bu davula konulan fiyatın gayet piyasa fiyatlarına uygun olduğunu göstermeye çalışmaktır. Aranızda bunu böyle düşünmeyecek olan insanlar vardır; peşinen onların sersem olduğunu düşündüğümü beyan eder, bu tarz gelecek iletileri cevaplamayacağımı deklare ederim.
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

İleti trkeles » 11 Şubat 2010, 19:03

Fiyat - performans açısından cidden düşünülebilir bi davul bence ama eğer pearl bunun roland la yarışmasını istiyorsa aynı roland gibi malzemelerini satmalı gelişmiş modülü olan üst modeller üretmeli.Yani bu davulun desteğini artırmalı.Galiba bunuda bu siteyle yapıcaklar :http://www.redboxsoundshop.com/
Bence pearl bu davulu çok satılsın diye değil diğital davul piyasasını yoklamak için yaptı.Kısacası pearlün diğital davul başarısını bu davulla değil bundan sonra geleceklerle ölçmeliyiz :)
Kullanıcı avatarı
trkeles

Davul: Tama - Imperialstar
Ziller: Grandmaster
İsim: Tolga

İleti BarisSanlisoy » 11 Şubat 2010, 20:52

Elimdeki Pearl Mastersı ve Roland TD9 u satarsam davulu dener ve TD9 kadar bile tatmin olursam bu davulu alabilirim diye düşünüyorum. En begendigim tarafı akustik davul haline gelebiliyor olması oldu.

DDrum Redshot pro trigger almaya niyetlendim çok para. Roland TD9 çalarken kendimi çıplak gibi hissediyorum bu davul birazda ona çare oluyor gibi geldi bana.. Bunun yanında trigger alırım modulde bulurum diyorsanız adam gibi ürünler yine çok para arkadaslar...

Elektro davul kullanan arkadaslar programda kaç setup degişitiriyosunuz? Ben bi setup sabitledim onun dısındakiler işime yaramıyor..Modül kötü bile olsa geliştirilir..Tek begenmedigim yani Kick ölçüleri akustik amaçlı kullanmak istersem bekledigim tonu alabilirmiyim onu bilemiyorum.. En güzeli deneyip canlı canlı görmek sanırım..

Bu davul Zuhal müziğe gelirse Roland ları sergiledikleri gibi bunlardan birinide rahatca deneme şansımız olacakmı acaba merak ediyorum :)
Resim
http://www.Myspace.com/barissanlisoy
Kız isteyipte alabilen davulcu...
Kullanıcı avatarı
BarisSanlisoy

Davul: MS Custom Route 66
Ziller: Amedia-EfektZil
İsim: Barış ŞANLISOY

İleti BarisSanlisoy » 11 Şubat 2010, 20:56

Bu arada işin gücün içinde bölük pörçük parça parça yazabildim garip cümleler kurmuşum kusura bakmayın :) bir düzeltme butonu olsa çok daha iyi olacak ;-)
Resim
http://www.Myspace.com/barissanlisoy
Kız isteyipte alabilen davulcu...
Kullanıcı avatarı
BarisSanlisoy

Davul: MS Custom Route 66
Ziller: Amedia-EfektZil
İsim: Barış ŞANLISOY

İleti Masterworks-Artisan » 12 Şubat 2010, 11:08

BarisSanlisoy demiş ki:...
Bu davul Zuhal müziğe gelirse Roland ları sergiledikleri gibi bunlardan birinide rahatca deneme şansımız olacakmı acaba merak ediyorum :)

Kendin demişsin ya işte. :mrgreen: Rolandları nasıl sergiliyorsak bunu da sergileriz tabii ki...
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

ÖncekiSonraki

Dijital Davullar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir