Akita Soul Drums

Öneriler, markalar... Tecrübeleriniz, fikirleriniz... İyisi nedir, farkları nelerdir?...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

İleti srklgk » 22 Ocak 2008, 18:04

arkadaşlar akita için creative 5+1 kart tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
srklgk

Uyarıları: (0%)
Davul: DW Collectors maple
Ziller: Alchemy-Agop

İleti qwerty » 22 Şubat 2008, 21:55

elektronik davulun sesi geç algılaması kesinlikle ses kartından oluyo aynı sorunu akita ile bende yasadım.pad görevi de görsün die akita almıstım ama kullanılan malzeme pad den cok farklı,cok sert olduğu için odun gibi ses cıkıyo baya bi kulağı rahatsız ediyo ve tuşesi gercekten cok farklı olduğu için yanlış alışıyosunuz.kısacası tuşenizi ölürüp daha ileri değil geri seviyeye götürüyor.davul basına oturmadan önce kafamızda kurduğumuz kombinasyonlar,oturduğumuz gibi hemen kafadan siliniyor coğu kişiye oluyodur bu.hatırlansa bile akitanın odun haline alışınca normal davulda kesinlikle calınamıyo ve baya moral bozuyo.yani 2700 dolarlık td6 kx almaktansa 300 milyona newbeat alıp derileri değiştirmeyi tecih ederim.pahalı bi enstrumanla uğrastığımız kesin ama biçok farklı zevkten daha makul aslında.bu zevki elektronik seylerle harcamayın bence
qwerty

Re: Akita Soul Drums

İleti cengoo » 20 Haziran 2008, 12:02

bu akitadan dolayı başına yananlardan biriyim ilk başladığımda evde bi davul olsa iyi olur diye almıştım ilk zamanlar hoşuma gitti ama ilerledikçe hiç bir ihtiyacınızı karşılamadığınızı görüosunuz hiç tavsiye etmem... bir de okuduğum bazı yorumlarda elektronik davulu (roland gibi süper bi marka olsa dahi) kötüleyen arkadaşlar var evet akustik her zaman tercih edilir ama bu olaya o kadar ön yargılı bakmayalım roland gerçekten süper işler çıkırıyo hatta çoğu akustik davulun bile önüne geçmiştir ama doğrusu bir elektronik davulla akustik davulu karşılaştırmamak usta davulcu Omar Hakım akustikle elektronik davulun çok ayrı kulvarlarda olduğu söylemiştir her ikisininde kendisine has özellikleri var evet ama bu iki türü yarış içine sokamayız bence
cengoo

İleti Masterworks-Artisan » 20 Haziran 2008, 12:35

cengoo demiş ki:bu akitadan dolayı başına yananlardan biriyim ilk başladığımda evde bi davul olsa iyi olur diye almıştım ilk zamanlar hoşuma gitti ama ilerledikçe hiç bir ihtiyacınızı karşılamadığınızı görüosunuz hiç tavsiye etmem... bir de okuduğum bazı yorumlarda elektronik davulu (roland gibi süper bi marka olsa dahi) kötüleyen arkadaşlar var evet akustik her zaman tercih edilir ama bu olaya o kadar ön yargılı bakmayalım roland gerçekten süper işler çıkırıyo hatta çoğu akustik davulun bile önüne geçmiştir ama doğrusu bir elektronik davulla akustik davulu karşılaştırmamak usta davulcu Omar Hakım akustikle elektronik davulun çok ayrı kulvarlarda olduğu söylemiştir her ikisininde kendisine has özellikleri var evet ama bu iki türü yarış içine sokamayız bence

Hangi önyargıymış bu anlamadım; bunun önü arkası da mı var? Eğer sahnede akustik davul çalıyorsanız ve de Rock, Jazz gibi türlerle ilgileniyorsanız elktronik davulun yararı olduğu gibi zararı da vardır. "Yok ben elektronik müzik ile uğraşıyorum, jungle çalıyorum..." diyorsanız zararı değil, yararı vardır tabii ki. Bence de iki tür davul yarıştırılmamalı ama sen kendin de Roland akustik davulun önüne geçmiştir diyorsun; neden diyorsun? Bu ne yaman çelişki... Bununla birlikte, elektronik davulun zararı, gerçekte akustik davul çalanlar içindir sadece, yoksa elektronik davulun ses olarak davulun sınırlarını zorladığını hepimiz gayet biliyoruz ama hangi tür müzik için?

Bu nedenle bir eleştiri yapmadan önce yazılan iletileri daha dikkatli okuyun, derim ben... Hangi noktada yararlı hangi noktada zararlı olduğunu ayrıntılarıyla anlatmış olan insanlar var bu forumda. İlk mesjından bize hayatın anlamını göstermeye kalkışmadan önce bir kere daha okumalısın yazılanları... Son olarak, iletilerini yazdığın dilde imla kurallarına dikkat edebilirsen, iletilerin daha çok kişi tarafından okunacaktır, aksi halde uyarı alabilirsin.
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti cengoo » 21 Haziran 2008, 19:34

1. si bana diğer yorumları okumamı önermeden önce sadece benim yorumumu dikkatli okumanızı öneririm benim kurduğum cümle "roland gerçekten süper işler çıkırıyo hatta çoğu akustik davulun bile önüne geçmiştir" burda ki çoğu eki siz site yöneticilerinin de önem verdiği gibi Türkçe kuralları çerçevesinde cümlenin anlamını tamamiyle değiştirdiğini görebiliriz. Bazı yorumlarda hiç bir akustik davulun elektronik yerine geçemeyeceğine dair yorumlar sezdim o yüzden ordaki çoğu kelimesini kullandım ki diğer insanların bu önyargıya düşmemesini önerdiğim için. Benim yazdığım yorumda kesinlikle elektronik davul bir numaradır gibi anlam sezemedim ben lütfen yazılanları tamamen bir tarafa çekmeyelim.
2.si ise bu forumda daha ilk yorumum olması çoğu şey hakkında daha az bilgili olduğumu göstermez bunuda belirtmek istedim.

Teşekkürler
cengoo

İleti burakgunay » 20 Ekim 2008, 01:15

arkadaslar akita davulu denedim arkadaşım aldı sizi aydınlatmak istiyorum bu alet gerçekten cok kötü pedalları bildiginiz oyuncak pedalını size anlatıyım pilastik altında yay var siz bastıgınızda tık diye ordaki dugmeye basıyor ve ses cıkıyor dusunun artık :D pedler taş gibi sert tuşe adına hiçbirşey beklemeyin aletten aldıgınız seste ateri oyunlarındaki sesler gibi kesinlikle kaliteli bir ses yok sesler biraz geç geliyor ve hızlı vurdugunuzda alet bunları algılamıyor bide algılayıcı sadece pedlerin orta kısmında var baska yerinden ses çıkmıyor :D karar sizin ama pişman olmamak için almayın
müzik hayat gibidir.anlamak için biraz tecrübe gerektirir.bazen acıdır bazen güzel.ama tadına varıldığında hiçbir zevke değişlmez
burakgunay

Davul: Roland TD-3KW

İleti Grkmtsn1 » 07 Mart 2010, 15:06

merhabalar.. bende bir akita kullanıcısıyım yaklaşık 6 yıl önce aldım aleti şuan kendisi gerçekten çok kötü durumda pedalların hepsi bozuldu padlerin üzerleri soyuldu vs vs. Şunu söyleyebilirim ki bu aleti aldığım için kesinlikle pişman değilim bunu hiç tereddüt etmeden sölüyorum. Çünkü bu alet beni geliştiren şeydi ilk şarkılarıma bu aletle ayak uydurmaya çalıştım ilk rock ritmini bu alette attım. Pratik zekamı geliştirdi mühendis gibi düşünmemi sağladı padler bozulduğunda ben tekrar tekrar tamir ettim padlerin konumunun mükemmel olması için acaip fikirler buldum gerçekten benim sanırım akitayla duygusal bi bağım oluştu e normal 6 senedir birlikteyiz. En başta 6 pad 2 pedal olarak geldi şuanda 4 pad 0 pedal.. Babam doğum günümde almıştı ne kadar sevinmiştim hey gidi.. Herneyse bu alet "yeni başlayanlar" için gerçekten ideal ama nasıl ideal:
- yer ve komşu probleminiz varsa
- bütçe sıkıntınız varsa
- yeni başlıyorsanız!!! (en önemlisi bu çünkü eğer tecrübeliyseniz bu aletin sizi tatmin etmesine imkan yok)
bu aleti alın bence.. İlerde satabilir miyim nasıl olur falan die düşünmek çok saçma bence.. zaten 300 liraya aldığınız aleti 2 gün çalmış olsanız bile ne kadara satacaksınız ne gerek var. Onun yerine bi köşede dursun padlerin üzerlerine kauçuktan ve ya yumuşak, ses çıkarmıycak bi malzeme koyup çalışma pad i olarak kullanabilirsiniz aynen benim şuanda yaptığım gibi.

Sonuç olarak akita benim ilk gözağrım şuanda kendisi çalışma pad'ine modifiye edildi ve hala daha onun üzerinde çalışıyorum şarkılara hiç bilgisayara takmıyorm bile..
Kullanıcı avatarı
Grkmtsn1

Davul: DIY edrum
İsim: Görkem

İleti coldnodia » 15 Mart 2010, 00:35

AKITA SOUL DRUM, drum modul ile harici tonlara izin verebilir diyerek arkadaşımdan almıştım - kendisi portmanto diye kullanıyordu-, bilgisara bağladıktan sonra gerekli programını internette uzun uğraşlar sonucunda bulup indirdikten sonra kullanma fırsatım oldu....
Program sayesinde 60ın üzerinde set imkanı vardı yanlış hatırlamıyorsam, bu programın verdiği tonlarda gayet güzeldi ama kick ve hihat pedalleri tam bir felaket... open/close hihat ritmi yürüyemedim, ya da kick pedalı ile çift vuruş yapamadım.pedal içinde mekanizma bir düğme şeklinde düşünün ve pedaldan ayağınızı kaldırdığınız anda temas kayboldugunda pedal açık moduna geçiyor,demek istediğimi anladıysan bu şekilde hihat ya da kick pedal kullanımı neredeyse imkansızdı.... Padlerin ise tuşe hassasiyeti iki sertliği algılıyabiliyor.... crescendo ya da decrescendo gibi bişey yapamadım...

Bu davulun sahne kullanımını tamamen geç, ev kullanımı ise tatmin edici değil ama prova,etüt yapabilirsin -tabiiki kick ve hihat,etüt ve kullanımını düşünmeden-
ya da ses ve programını iptal edip sadece çalışma pad'i olarak düşünebilirsin...

AMA...

Şöyle bir projeyle bu davulu adam edebilirsin,
Electronic davulların pad mantıkları bırbıne benzer...yani trigger mantığıyla, vuruş tuşesinin elektrik akımına çevrilmesi ve bir program ya da modul ile bu elektrik şidetine ses atanması olarak düşünebiliriz (en kabaca)
Şimdi eğer AKITA'nın modulünü iptal edip,PAD'lerini bir midi converter'a ya da drum module bağlarsak, AKITA' danda gayet güzel tonlar alabiliriz. tuşe hassasiyetiyle.... Kick ve Hihat kullanımı içinde; hihat için diyebileceğim bişey yok ama Padlerden birini KICK olarak kullanıp bir kick pedalı ile bir ton alınabilir...

Bu söylediklerimi henüz denemedim şuan için proje olarak aklımda, kendi AKITA davulumun padlerini bu mantıkla sahnede akustik davulla birlikte kullanmayı deneyeceğim, elektronik tonlar alabilmek için...

Söylediklerim yardımcı mı oldu bilmiyorum.. :roll:
Kullanıcı avatarı
coldnodia

Davul: Yamaha Pearl Powers
Ziller: Sabian Masterwork

Önceki

Dijital Davullar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir