AKITA SOUL DRUM, drum modul ile harici tonlara izin verebilir diyerek arkadaşımdan almıştım - kendisi portmanto diye kullanıyordu-, bilgisara bağladıktan sonra gerekli programını internette uzun uğraşlar sonucunda bulup indirdikten sonra kullanma fırsatım oldu....
Program sayesinde 60ın üzerinde set imkanı vardı yanlış hatırlamıyorsam, bu programın verdiği tonlarda gayet güzeldi ama kick ve hihat pedalleri tam bir felaket... open/close hihat ritmi yürüyemedim, ya da kick pedalı ile çift vuruş yapamadım.pedal içinde mekanizma bir düğme şeklinde düşünün ve pedaldan ayağınızı kaldırdığınız anda temas kayboldugunda pedal açık moduna geçiyor,demek istediğimi anladıysan bu şekilde hihat ya da kick pedal kullanımı neredeyse imkansızdı.... Padlerin ise tuşe hassasiyeti iki sertliği algılıyabiliyor.... crescendo ya da decrescendo gibi bişey yapamadım...
Bu davulun sahne kullanımını tamamen geç, ev kullanımı ise tatmin edici değil ama prova,etüt yapabilirsin -tabiiki kick ve hihat,etüt ve kullanımını düşünmeden-
ya da ses ve programını iptal edip sadece çalışma pad'i olarak düşünebilirsin...
AMA...
Şöyle bir projeyle bu davulu adam edebilirsin,
Electronic davulların pad mantıkları bırbıne benzer...yani trigger mantığıyla, vuruş tuşesinin elektrik akımına çevrilmesi ve bir program ya da modul ile bu elektrik şidetine ses atanması olarak düşünebiliriz (en kabaca)
Şimdi eğer AKITA'nın modulünü iptal edip,PAD'lerini bir midi converter'a ya da drum module bağlarsak, AKITA' danda gayet güzel tonlar alabiliriz. tuşe hassasiyetiyle.... Kick ve Hihat kullanımı içinde; hihat için diyebileceğim bişey yok ama Padlerden birini KICK olarak kullanıp bir kick pedalı ile bir ton alınabilir...
Bu söylediklerimi henüz denemedim şuan için proje olarak aklımda, kendi AKITA davulumun padlerini bu mantıkla sahnede akustik davulla birlikte kullanmayı deneyeceğim, elektronik tonlar alabilmek için...
Söylediklerim yardımcı mı oldu bilmiyorum..