PEARL e-Pro Live Elektronik Davul

Öneriler, markalar... Tecrübeleriniz, fikirleriniz... İyisi nedir, farkları nelerdir?...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

PEARL e-Pro Live Elektronik Davul

İleti artarda » 16 Ocak 2010, 18:00

Resim

evet! bu bir elektronik davul

pearl'üln elekrenik davulu
elekronik davuldandan öte görünüşü, hissiyatı ve sesleriyle bir akustik davul olduğunu söylemişler
gerçek davul shell'i, gerçek ziller ve aksamlarla bir akustik davul

Resim

Resim

ingilizce acıklaması :
FEATURES
e-Pro Live is a revolutionary electronic drumset that looks, feels and sounds like real drums. Never before has today's drummer been offered the limitless sonic capability and realistic feel of electronic drums on a drumset built with real drum shells, real brass cymbals, and real drumset hardware, all from the percussion industry's leader, Pearl.

The real look of the e-Pro Live starts with the real sizes of the drums. The set features 10", 12" and 14" toms, a 14" snare drum, and a 20" bass drum, so the drummer no longer has to change their playing mechanics to adjust to a set full of 8" practice pads.

The next component contributing to the real look of the drums is the real wood shells. Authentic Pearl shells, drum hardware and drum finishes adorn both versions of e-Pro Live. Two finishes are available: Pearl's new Artisan II finish, available in a beautiful Quilted Maple fade, and a durable black wrap.

MODULE
All of these great components couldn't reach their full potential without rich drum and percussion sounds generated from the r.e.d.box drum module (r.e.d. stands for Real Electronic Drums). The r.e.d.box massive 128MB RAM capacity accommodates 1000 High Definition Sounds, 100 High Definition kits, plus space for 100 user-created kits.

One very unique and exciting capability of Pearl's r.e.d.box is the Memory Switch, which gives you the ability to flash the memory and substitute a lush, super high-end drum set for the original acoustics. Pearl has partnered with professional digital drum samplers Toontrack, Sonic Reality, Ocean Way, Steven Slate Drums, Virtual Drumline and BFD, to provide the lush kits through a new website, http://www.redboxsoundshop.com.

daha fazla bilgi için:

http://www.pearldrum.com/Products/Elect ... -Live.aspx

iyi eğlenceler :)
arda...
Kullanıcı avatarı
artarda

Uyarıları: (0%)
Davul: tama starclassic
İsim: arda

Re: pearl e-pro live elektronik davul

İleti ilkaynişancı » 16 Ocak 2010, 20:37

Elektronik davul alın ama yine de taşımak da güçlük çekin üretimi mi bu? :) Elektronik müzik içinde cidden akustik sesler sevilmiyor ve naylonluk seviliyor. Amaç bu tip sesleri kaliteli düzeyde üretmek olabilir.
http://www.myspace.com/mehmetilkaynisanci
http://www.misplayjazz.net
http://www.myspace.com/misplayjazz
http://www.genccazcilar.org
Kullanıcı avatarı
ilkaynişancı
Administrator

Davul: Stagg Jia
Ziller: Masterwork - Sabian
İsim: İlkay Nişancı

İleti aşmış » 16 Ocak 2010, 22:50

Akustik sound'u hatırı sayılır bir düzeydeyse ve elektronik davul olarak çok sessiz bir çalışma sunuyorsa eğer alınabilir bence. Ne yaparsan yap bu davulun elektronik sesleriyle albüm kayıdı yapamayacağını da düşünürsek, parası olan insanlar için şık, zevkli ve tatmin edici bir çalışma veya prova enstrumanı olabilir bence. Ucuz birşey ise ben alırım. Umut fakirin ekmeği tabi.
May the force be with you
Kullanıcı avatarı
aşmış
Moderator

İleti GoldRebel » 16 Ocak 2010, 22:55

Tam olarak benim için yaratılmış bu, davul çalmak isteyen ama çalacak yeri olmayan ama tüm aksamları hazır olan biri için, fiyat konusunda çok endişeliyim, umarım çok pahalı olmaz roland td-10,20 seviyelerinde ise yine alamıcaz sağlık, güzellik olsun. Ama yinede umutluyum.
Masterworks-Artisan fiyat konusunda bizleri aydınlatırsa çok sevinirim.
MN
Kullanıcı avatarı
GoldRebel

Davul: Pearl
Ziller: Zildjian

İleti raistlin-majere » 16 Ocak 2010, 23:42

Acaba bu sadece trigger kullanarak akustik davula uygulanan bir modül mü? yoksa tamamen elektronik davul olarak tasarlanmış bir ürün mü? Anormal derecede dikkatimi çekti :D fakat bir yandan da modülü gerçekten kaliteliyse td 20 ile büyük bir kapışmaya gireceğini düşünüyorum. Fiyatının ise uçuk olacağını düşünüyorum :o Şerefsizim benim de aklıma gelmişti :lol:
Kullanıcı avatarı
raistlin-majere

Davul: Roland v drum td6kw
İsim: Serkan Çinioğlu

İleti necoxxx » 17 Ocak 2010, 02:34

Bence fiyat td-20den yukarı olacağı kesin.Kusursuz bir görünümü var ve tonlarda ona mükemmel olmuş :roll:
Sakin sakin geliyorum
Kullanıcı avatarı
necoxxx

Davul: tama superstar
Ziller: Mehmet Alchemy
İsim: Necati

İleti Solarid » 17 Ocak 2010, 07:31

Çok etkileyici, güzel bir davul olmuş. Anlaşılan Roland'a yeni rakip geldi.. umarım rekabet oluşur ve fiyatlar düşer ilerki yıllarda:D. Biraz google search kullanıp hem fiyatını hem de yorumları araştırdıktan sonra şöyle şeylere rastladım belki ilginizi çeker;
http://www.hellfiredrums.com/archives/799 Bu sitede de görebiliceğiniz gibi Pearl ePro Live'ın modülü, Alesis'in yeni çıkan modülü dm-10 un tıpkısının aynısı:). Sitedeki yazıda pearl ün elektronik davulu için çıkarttığı yeni kitlerin dm-10 için de kullanılabilmesini ummuş. Bir diğer aklımı çelen konu olan fiyatı hakkında ise tek bi site bulabildim. Doğruluğu konusunda emin değilim ama eğer doğruysa, tahminlerimizin biraz altındaymış fiyat. onu da işte bu sayfanın alt kısmında görebilirsiniz; http://www.steveweissmusic.com/category ... e-pro-live
Kullanıcı avatarı
Solarid

Davul: yamaha stage custom
Ziller: amedia

Re: PEARL e-Pro Live Elektronik Davul

İleti Gbanes374 » 17 Ocak 2010, 17:15

PEARL 8)
Kullanıcı avatarı
Gbanes374
Administrator

Ziller: Sabian-Masterwork
İsim: Gökhan

İleti aendach » 17 Ocak 2010, 17:29

Aynı zamanda ziller de Alesis markasının Surge zilleri. Yani Cihan'ın (Solarid) söylediklerini de göz önünde bulundurursak, davulun akustik kısmı Pearl, elektronik kısmı Alesis diyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
aendach

Davul: Stagg Jia
Ziller: Amedia Cymbals

İleti bateryst » 17 Ocak 2010, 17:48

Gbanes374 demiş ki:PEARL 8)

Ben artık PEARL yazmak istemiyorum. Yazmaktan yoruldum. :mrgreen: Ne diyim ki artık yorum yok! :twisted:
Kullanıcı avatarı
bateryst

Davul: STAGG PAO
Ziller: ISTANBUL-stagg
İsim: Caner

İleti raistlin-majere » 17 Ocak 2010, 23:48

3000 dolardan bahsediliyor. Türkiye fiyatının da bunun iki katı olacağını düşünürsek çoğumuz yine uzaktan bakınmayla yetinecek :neutral:
Kullanıcı avatarı
raistlin-majere

İleti Masterworks-Artisan » 18 Ocak 2010, 12:10

raistlin-majere demiş ki:3000 dolardan bahsediliyor. Türkiye fiyatının da bunun iki katı olacağını düşünürsek çoğumuz yine uzaktan bakınmayla yetinecek :neutral:

Abart abart...
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti Erik » 18 Ocak 2010, 12:27

Çalarken davuldan çıkan akustik sesin yüksekliğini merak ettim, umarım kabul edilebilir bir dğzeydedir. Fakat bunu ancak davul Zuhal müziğe geldiğinde öğrenebileceğiz sanırım.
Kullanıcı avatarı
Erik

Davul: YMHBirch-RolandTD9KX
İsim: ATA

İleti otarhan » 18 Ocak 2010, 12:29

Plastik cymbal ile $2999, brass ile $3199. Link: http://www.steveweissmusic.com/category/pearl-e-pro-live. Sanırım ellerinde yok, arayın diyorlar. ;-)
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

Davul: RolandTD9KX+PearlRef
Ziller: Sabian+Masterwork
İsim: Okan

İleti otarhan » 18 Ocak 2010, 12:33

GoldRebel demiş ki:Tam olarak benim için yaratılmış bu, davul çalmak isteyen ama çalacak yeri olmayan ama tüm aksamları hazır olan biri için, fiyat konusunda çok endişeliyim, umarım çok pahalı olmaz roland td-10,20 seviyelerinde ise yine alamıcaz sağlık, güzellik olsun. Ama yinede umutluyum.

Arkasındaki girişler ile TD-20'ye yaklaşabileceğini düşünmüyorum. Daha çok TD-9 ile kıyaslanabilir, fiyat bakımından da bu anlamı çıkarabiliriz.

Resim
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

Davul: RolandTD9KX+PearlRef
Ziller: Sabian+Masterwork
İsim: Okan

İleti muratkorcak » 18 Ocak 2010, 18:15

Bence en güzel özelliği Trigerli derileri çıkartıp normal derileri takıp bir anda akustik davula sahip olmanız. Yani sitedeki videoda da dediği gibi 1 fiyata 2 davul sahibi oluyorsunuz. Satış stratejisi burdan tutar. Artık kimse sormaz herhalde akustik mi alayım dijital mi diye:)
Kullanıcı avatarı
muratkorcak

İleti alicanoztan » 18 Ocak 2010, 20:34

muratkorcak demiş ki:Bence en güzel özelliği Trigerli derileri çıkartıp normal derileri takıp bir anda akustik davula sahip olmanız. Yani sitedeki videoda da dediği gibi 1 fiyata 2 davul sahibi oluyorsunuz. Satış stratejisi burdan tutar. Artık kimse sormaz herhalde akustik mi alayım dijital mi diye:)

evet bence süper pazarlama stratejisi . ayrıca çok pratik bir olay , akustik tonu da tatmin edecek şekilde yeterliyse gerçekten 1fiyata 2 davul alınmış olması çok çok güzel birşey...
Kullanıcı avatarı
alicanoztan

Davul: Yamaha Stage Custom
Ziller: istanbul

İleti raistlin-majere » 18 Ocak 2010, 22:00

Sayın Masterwork artisan haşaa benim abarttığım falan yok. Türkiye'deki elektronik cihazların ve müzik aletlerinin fiyatları gayet ortada. Bu işin içinde olan birisiniz ve bende bu ürünün 5000 dolar altında satılacağını düşünmüyorum. Şayet Zuhal müzik bu konuda benim suratımı kızartırsa bu forum ahalisi için en iyisi olur. O zaman abartı nasıl olurmuş hepimiz görürüz. Şayet ben artık ümidimi kestim ve çoğu alışverişimi dışarıdan yapıyorum. Fiyatları kıyasladığımızda neredeyse yarısı fiyatına alıyorum.
Kullanıcı avatarı
raistlin-majere

İleti James_Hetfield » 19 Ocak 2010, 00:00

TR'deki fiyatı 5.000 Doları geçmezse almayı düşünürüm valla... Bu sene TD-12 alma planım vardı, bunu görünce fikrim değişti gibi sanki... Fiyat-kalite açısından TD-12 ayarında bir set olacak sanırım... Yalnız herşeyi iyi güzel de, bir de hi-hat'i sehpalı yapsalarmış tam olacakmış yani...
Resim
Resim

Doğum acı, yaşam acı, ölüm acı... Hayat bir acı çekme döngüsü
Kullanıcı avatarı
James_Hetfield

Davul: Roland TD6 KX
İsim: Ahmet

İleti GoldRebel » 19 Ocak 2010, 02:32

otarhan demiş ki:
GoldRebel demiş ki:Tam olarak benim için yaratılmış bu, davul çalmak isteyen ama çalacak yeri olmayan ama tüm aksamları hazır olan biri için, fiyat konusunda çok endişeliyim, umarım çok pahalı olmaz roland td-10,20 seviyelerinde ise yine alamıcaz sağlık, güzellik olsun. Ama yinede umutluyum.

Arkasındaki girişler ile TD-20'ye yaklaşabileceğini düşünmüyorum. Daha çok TD-9 ile kıyaslanabilir, fiyat bakımından da bu anlamı çıkarabiliriz.

Resim

TD-20 ve arkasındaki girişlere göre kıyaslarsan haklısın ama pearl ana pazarlama stratejilerinden biri 1 davul fiyatına 2 davula sahip olmamız, bunun dışında derilerin daha gerçekci olması da büyük avataj. Bunlar td-20 modüle sahip olan bir roland davula göre büyük farklar, bu nedenle fiyat konusunda dahala emin olamayız diyorum ben.
MN
Kullanıcı avatarı
GoldRebel

Ziller: Zildjian

Sonraki

Dijital Davullar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir