Kick'te Delik??

Türleri, çeşitleri, modelleri... Hangisi nasıl ses verir? Kullandığınız, memnun olduğunuz isimler, markalar...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Re: Kick'te Delik??

İleti fatboy » 13 Ocak 2009, 05:09

Herkes aynı şeyi söylüyor aslında Devrim abi diyorki herkesin kendisiyle bütünleşen bi tonu olur istediği feedback i aldığı yere açar deliği diyor,
sende acemilere yardımcı olmaya calısıyorsun.Mic markasından Micin konumuna hatta kablosuna ve anfideki ayarlara kadar değişiklik var.. ;-)

Ama ben Devrim abiye katılıyorum sonuç olarak
SÖZ GÜMÜŞSE SÜKUT ALTINDIR!
fatboy

Uyarıları: (0%)
Davul: Tama Imperialstar
Ziller: Ist Mehmet-Sabian-Mw
İsim: ergi

İleti galiba sey » 13 Ocak 2009, 11:58

fatboy demiş ki:Ama ben Devrim abiye katılıyorum sonuç olarak

Devrim abi ile bu konuda aynı yorumu yapıyorum. Mesajın yarısınımı okudun yoksa :lol:

galiba sey demiş ki:O zaman 3. madde konusunda şöyle bir yorum yapılabilir: Kick soundu zevkinize göre; deliğin yeri ve büyüklüğü hatta hiç delinmemesi bile tamamen kendinizin bileceği bi' durumdur.
Kullanıcı avatarı
galiba sey
V.I.P.

Davul: EzelDrums
Ziller: Amedia - EfektZil
İsim: Buri

İleti Rockstar35 » 20 Nisan 2009, 22:45

Selamlar;
Bir sorum olucak arkadaşlar..
Sonor force 505 davulum var.Kick in ön deri delik değil.Benim sıkıntım; kick den gümgüm değilde patpat diye ses gelmesi.Ayrıca bu kick sesininde karşıya değil çaldığım tarafa gelmesi..Karşıdan dinlerken kick kullanılmıyor gibi hemen hemen.çok rahatsız edici bi durum.insanın yeterince sinirlerini bozan bir olay.içinde 2tane yastık var.Bu durum sizce neyden kaynaklanıyor olabilir.Deliksiz olmasımı,içinin doluluğunun fazlamı gelmesimi,tonlama problemimidir,derilerdenmidir çözemedim.Delik açma olayını düşünüyorum şu sıra.Sizce ne yapmalıyım.Yakın zamanda bir konserimizde var.Ozamana kadar bu durumu halletmem lazım..Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Rockstar35

Davul: Sonor 505
Ziller: Masterwork-istanbul
İsim: Eren

İleti Interpreter » 21 Nisan 2009, 19:55

Rockstar35 demiş ki:Selamlar;
Sonor force 505 davulum var.Kick in ön deri delik değil.Benim sıkıntım; kick den gümgüm değilde patpat diye ses gelmesi.Ayrıca bu kick sesininde karşıya değil çaldığım tarafa gelmesi..Karşıdan dinlerken kick kullanılmıyor gibi hemen hemen.çok rahatsız edici bi durum.insanın yeterince sinirlerini bozan bir olay.içinde 2tane yastık var.Bu durum sizce neyden kaynaklanıyor olabilir.Deliksiz olmasımı,içinin doluluğunun fazlamı gelmesimi,tonlama problemimidir,derilerdenmidir çözemedim.Delik açma olayını düşünüyorum şu sıra.Sizce ne yapmalıyım.Yakın zamanda bir konserimizde var.Ozamana kadar bu durumu halletmem lazım..Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler..

Eğer şu cümleni baz alırsak; "Güm güm değil pat pat" bu vidaları çok sıkmışsındır demektir. Ön deriyi, yani kickle vurduğun deriyi daha salık, resonant derisini de daha sıkı tonlarsan, o sıkça duyduğumuz, cup cup sesini alman mümkün. Ön deriyi, olabildiğince salık tonla, salmaktan korkma, yani bastırdığında 2-3 cm içeri girsin, üstüne de bir Patch (http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 2&gid=1122) yapıştırır, diğer deriyi de, nispeten daha gergin tonlarsan, ve üstünde biraz uğraşırsan gerçekten güzel bir ses yakalaman mümkün. Deriyi delmeni de öneririm, daha kemik bir ses oluşmasına yardımcı olur, ama sakın 7" den büyük olmasın, bununla ilgili delme şablonları mevcut alışveriş sitelerinde. Davulun içini çok doldurma, 1/3 ü sanırım kafi. Kullandığın deri ise çok daha önemli bir konu, eğer derin orjinal fabrika derisi veya nispeten kalitesizde, kesinlikle parana kıyıp, bir Remo Powerstroke 3, veya benim önerim, Remo Powersonic alman. Bu derileri de alırsan zaten o davuldan alınabilecek en iyi sesi alırsın. Sesin iletimi konusuna gelirsek, ses duyulmuyor diyorsun, ama bu bahsettiğin mekana göre farkılılık gösterir, açık bi yerde misin, kapalı bir yerde misin, bunlar değişir. Ama konsere çıkacaksan, ne yap et mikrofonla davulunu, özellikle bas davulunu. Çünkü trampet, ziller, tomlar bile duyulabilirken, bas davul, müzik içinde ve diğer enstrumanlar yüzünden kayboluyor. Mikrofonlarsan, sesi çok net alırsın, üstelik mikrofonlama esnasında da bas davulun tonu, sesi inanılmaz derecede güzelleşir, değişir. Bunların hepsini söyledim, fakat bunlar sitede, hatta bu konu içerisinde mevcut. Birdahakine biraz daha araştırabilirsen çok güzel olur. Kolay gelsin, başarılar
cogito ergo sum...
Kullanıcı avatarı
Interpreter

Davul: Pearl Vision
Ziller: Masterwork-Symrna

İleti izzki » 21 Nisan 2009, 21:58

Interpreter demiş ki: Deriyi delmeni de öneririm, daha kemik bir ses oluşmasına yardımcı olur, ama sakın 7" den büyük olmasın

E iyi demişsin güzel kardeşim de, bu 7 " den büyük olursa ne oluyor??Benim Recording Custom davulun orjinal ön derisi (yani vurmadığım tarafı) 11" falan delik!!
Öyle sağda solda falan da değil haa kabak gibi tam ortada.Recording Custom da recording için işte.Tonunu da anlatmaya gerek var mı?? 8)

Bu delik olayı tam bir kargaşa olayı sanki..Ben çözemedim.. :roll:
Kullanıcı avatarı
izzki

Davul: Yamaha Recording Cs
Ziller: Istanbul-Mehmet
İsim: İskender

İleti Rockstar35 » 22 Nisan 2009, 10:10

Interpreter demiş ki:
Rockstar35 demiş ki:Selamlar;

Eğer şu cümleni baz alırsak; "Güm güm değil pat pat" bu vidaları çok sıkmışsındır demektir. Ön deriyi, yani kickle vurduğun deriyi daha salık, resonant derisini de daha sıkı tonlarsan, o sıkça duyduğumuz, cup cup sesini alman mümkün. Ön deriyi, olabildiğince salık tonla, salmaktan korkma, yani bastırdığında 2-3 cm içeri girsin, üstüne de bir Patch (http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 2&gid=1122) yapıştırır, diğer deriyi de, nispeten daha gergin tonlarsan, ve üstünde biraz uğraşırsan gerçekten güzel bir ses yakalaman mümkün. Deriyi delmeni de öneririm, daha kemik bir ses oluşmasına yardımcı olur, ama sakın 7" den büyük olmasın, bununla ilgili delme şablonları mevcut alışveriş sitelerinde. Davulun içini çok doldurma, 1/3 ü sanırım kafi. Kullandığın deri ise çok daha önemli bir konu, eğer derin orjinal fabrika derisi veya nispeten kalitesizde, kesinlikle parana kıyıp, bir Remo Powerstroke 3, veya benim önerim, Remo Powersonic alman. Bu derileri de alırsan zaten o davuldan alınabilecek en iyi sesi alırsın. Sesin iletimi konusuna gelirsek, ses duyulmuyor diyorsun, ama bu bahsettiğin mekana göre farkılılık gösterir, açık bi yerde misin, kapalı bir yerde misin, bunlar değişir. Ama konsere çıkacaksan, ne yap et mikrofonla davulunu, özellikle bas davulunu. Çünkü trampet, ziller, tomlar bile duyulabilirken, bas davul, müzik içinde ve diğer enstrumanlar yüzünden kayboluyor. Mikrofonlarsan, sesi çok net alırsın, üstelik mikrofonlama esnasında da bas davulun tonu, sesi inanılmaz derecede güzelleşir, değişir. Bunların hepsini söyledim, fakat bunlar sitede, hatta bu konu içerisinde mevcut. Birdahakine biraz daha araştırabilirsen çok güzel olur. Kolay gelsin, başarılar

Çok sağolasın,yardımların için çok teşekkür ediyorum.Dediklerinin hepsini sırayla uygulamaya başladım,linkini yolladığın patch ile delme şablonu siparişi verdim bile :) yalnız bir sorum daha olucak;
http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=2065 bu ürünün kullanımı/uygulanışı hakkında da yardımcı olursanız sevinirim..
Kullanıcı avatarı
Rockstar35

İleti Rockstar35 » 22 Nisan 2009, 10:15

pardon linki yanlış vermişim doğrusu ;

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7366&gid=2065
Kullanıcı avatarı
Rockstar35

İleti davulzenburak » 09 Mayıs 2010, 11:49

Arkadaşlar kesinlikle kick önündeki delik gereklidir.Çünki:normalde davulun üstünde bulunan küçük delikler hava akışı için yeterli değildir.Sonuçta iki gergin deriye vuruyorsunuz.Bu delik ton açısından çok iyidir.Ayrıca performansınızı maximum derecede artırır.Nedeni:deliksiz kickte siz pedala bastığınız anda gergin olan deri içersindeki havayı karşı deriye yollar ve o hava bi yerden çıkamadığı için olduğu gibi geri sizin pedalla vurduğunuz deriye çarpar buda pedalda kontrolsüz sekmelere sebep olur.Örneğin :siz bir kere vurursunuz o küçük küçük bir kaç kere daha çarpar.Kısacası istemediğiniz sekmelere ve ayak bileğinizi yanlış alıştırırsınız.Tuşe içinde çok öenmlidir.kick önünde mutlaka delik olmalı minimum 3'' delik iyidir.Saygılarımla
davulzenburak

Uyarıları: (20%)
İsim: burak

İleti hddrums » 24 Haziran 2010, 13:33

6"-4" ve oval tiplerde bassdrum o's delik çerçevelerini www.hddrums.com adresinden temin edebilirsiniz .farklı renk ler gelmiştir.

http://www.shop.hddrums.com/Content/Pro ... e=YARDIMCI AKSAM
ukarıdaki linkten ulaşılabilir
Kullanıcı avatarı
hddrums

İsim: hakan

Önceki

Deriler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir