Sabian

"Çeşitleri? Markalar ve özellikleri? Siz ne kullanıyorsunuz?..." gibi sorular sizin de rüyalarınıza giriyorsa, burası doğru sayfa!...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Re: Sabian

İleti DewraNDrumS » 28 Eylül 2009, 18:22

4c music'de Sabian zilleri olduğunu gördüm,yeni distirbitör 4c music mi aceba bilgisi olan var mı ?
Resim
DewraNDrumS

Uyarıları: (0%)

İleti thetet » 01 Aralık 2009, 03:36

Sabian Vault Performance serisini deneyen yada bir bilgisi olan var mı ?
Müzik gurur değil ; groove işidir.

Antika ( eski ) para koleksiyonu olan veya paralardan anlayan varsa , iletişime geçerse sevinirim... :D
Kullanıcı avatarı
thetet

Davul: Tama - Roland
Ziller: Istanbul Mehmet
İsim: Tugay

İleti Metocan » 01 Aralık 2009, 18:09

DewraNDrumS demiş ki:4c music'de Sabian zilleri olduğunu gördüm,yeni distirbitör 4c music mi aceba bilgisi olan var mı ?

Artık mydukkan da getiriyor herhalde. Sitesinde gördüm.
SATILIK MURAT DİRİL ZİLLER.
İLETİŞİM: ÖZEL MESAJ/develi_mertcan@hotmail.com/
http://www.muratdiril.com

Kullanıcı avatarı
Metocan

Davul: Superstar-DD65
Ziller: masterwork.diril
İsim: Ahmet Mertcan

İleti diogaraj » 06 Şubat 2010, 23:15

4cmusic distribitör ve ayrıca arkadasın belirttigi gibi mydükkan'da Sabinan zil satısları yapmakta
Hayatta önemli olan en çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır.
diogaraj

İsim: Tahsin

Re:

İleti evilution » 12 Şubat 2010, 15:07

CherokeeKid demiş ki:Arkadaşlar Sabian XS20 model zilleri hakkında bilgi almak istiyorum. İnternette baya bi ucuza (yurtdışı) satıldığını gördüm.
http://www.music123.com/Sabian-XS20-Com ... 1.Music123Bilen, gören, duyan, deneyen var mı?

var mı bilen kullanan?
Kullanıcı avatarı
evilution

Davul: Ludwig
Ziller: Radiant
İsim: Burak

Re: Re:

İleti diogaraj » 17 Şubat 2010, 01:05

evilution demiş ki:
CherokeeKid demiş ki:Arkadaşlar Sabian XS20 model zilleri hakkında bilgi almak istiyorum. İnternette baya bi ucuza (yurtdışı) satıldığını gördüm.
http://www.music123.com/Sabian-XS20-Com ... 1.Music123Bilen, gören, duyan, deneyen var mı?

var mı bilen kullanan?

Şuan rock serisini kullanıyorum ve inanılmazlar diyebilirim.Ayrıca bende yurtdışından aldım :)
Hayatta önemli olan en çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır.
diogaraj

İsim: Tahsin

İleti baterist_0 » 26 Mart 2010, 20:43

Sabian aax studio 14" hats, 20" Aax Stage ride, 16" Aa Chinese ve 7" Max splash(Özgür abiye teşekkürler :)) mevcut. Sitesindeki sesleriyle birebir ve adamlar işi biliyorlar. Son derece memnunum. Yakında 9" Max splash ve 18" AAX X-Plosion Fast Crash alacağım ki bütün zillerin Sabian oluncaya kadar :)
Resim
Kullanıcı avatarı
baterist_0

Davul: Pearl
Ziller: sabian masterwork
İsim: Mehmet

İleti inlimbo » 01 Mayıs 2010, 13:56

Arkadaşlar, Sabian Radia 20" Ride'ın fiyatını bulamıyorum bilgisi olan var mı? Ya da tahmini bir rakam söyleyebilecek?
Kullanıcı avatarı
inlimbo

İleti DNZxBNGL » 03 Mayıs 2010, 20:01

Arkadaşlar Major Müzik'e gittiğimde Sabian Sbr Serisi 10'' Splash alacağımı söyledim. Satan amca(!) Kendince sırf markası yüzünden Sabian alacağımı onun yerine dükkanda olan markasız bir 10'' splash'i göstererek ''Bu el yapımı. El yapımı ziller herzaman için en iyisi. Marka için fabrikasyon ziller alman anlamsız.'' tarzında bu ve bunun gibi şeyler söyledi. Bu sözler de annemin aklını çeldi. Zilleri alamadım. :evil: Sizce satıcı haklımı?
_.Midas'ın KulakLığı._
Kullanıcı avatarı
DNZxBNGL

Davul: Sonor
Ziller: MasterWork
İsim: Deniz

İleti baterist_0 » 03 Mayıs 2010, 20:08

DNZxBNGL demiş ki:Arkadaşlar Major Müzik'e gittiğimde Sabian Sbr Serisi 10'' Splash alacağımı söyledim. Satan amca(!) Kendince sırf markası yüzünden Sabian alacağımı onun yerine dükkanda olan markasız bir 10'' splash'i göstererek ''Bu el yapımı. El yapımı ziller herzaman için en iyisi. Marka için fabrikasyon ziller alman anlamsız.'' tarzında bu ve bunun gibi şeyler söyledi. Bu sözler de annemin aklını çeldi. Zilleri alamadım. :evil: Sizce satıcı haklımı?

Ona göre öyle olabilir hatta teneke bile kulağa hoş gelebilir. Bu kişiden kişiye değişir. markaya göre kötü iyi değil senin kulağına hoş gelen iyidir her zaman.
Resim
Kullanıcı avatarı
baterist_0

Davul: Pearl
Ziller: sabian masterwork
İsim: Mehmet

İleti DNZxBNGL » 03 Mayıs 2010, 20:19

baterist_0 demiş ki:
DNZxBNGL demiş ki:Arkadaşlar Major Müzik'e gittiğimde Sabian Sbr Serisi 10'' Splash alacağımı söyledim. Satan amca(!) Kendince sırf markası yüzünden Sabian alacağımı onun yerine dükkanda olan markasız bir 10'' splash'i göstererek ''Bu el yapımı. El yapımı ziller herzaman için en iyisi. Marka için fabrikasyon ziller alman anlamsız.'' tarzında bu ve bunun gibi şeyler söyledi. Bu sözler de annemin aklını çeldi. Zilleri alamadım. :evil: Sizce satıcı haklımı?

Ona göre öyle olabilir hatta teneke bile kulağa hoş gelebilir. Bu kişiden kişiye değişir. markaya göre kötü iyi değil senin kulağına hoş gelen iyidir her zaman.

Tabi ama adam '' Ben sana bu zili getirteceğim sen Sabian'ı değil öbürünü beğeneceksin bu zilleri geri gönderemem elimde kalacak.Bu daha önce bana oldu. '' diyor.
_.Midas'ın KulakLığı._
Kullanıcı avatarı
DNZxBNGL

İleti Devrim » 04 Mayıs 2010, 00:21

Normalde sinirlendiğim adam tipidir o. Ama işte görmeden etmeden bilinmez. Ha şu da var; Bazı "fabrikasyon" (ne demekse) denilen ziller, özenle dövülmüş (el yapımı) zillerden kat kat güzel olabiliyor.

Yahu tamam el yapımı zillerin güzelliği var ama her şey de "el yapımı" demek değil yahu! Adam gibi davul çalmayan, zilden anlamayanların dillerine pelesenk olmuş lafıdır bu. "Fabrikasyon zil kötüdür, el yapımı iyidir"miş! Fabrikasyon görmemişler...

Deniz; Sen o Sbr 10" zili Sabian resmi web sitesinden dinledin mi?
Resim
Kullanıcı avatarı
Devrim
Administrator

Davul: Yamaha Maple Custom
Ziller: Sabian HHXs

İleti Masterworks-Artisan » 04 Mayıs 2010, 12:30

Adam söylediklerinde haksız, burası kesin. Bir kere olsun AA/AAX denemiş mi acaba?

Fakat şunu söylemek isterim ki; SBR serisi iyi bir seri değildir. Şöyle ki, eskiden B8 modeli vardı Sabian'ın; başlangıç serisi idi. SBR için de aynısını diyor zaten Sabian. Yani bu model ziller yüksek ağırlıklı olarak pirinçten yapılır, bu da daha ucuz maliyetli olmasını sağlar. Lakin, profesyonel zillerde kullanılan alaşım bunda kullanılmadığı için ses karakteri -bana kalırsa- başarısızdır. Bu nedenle ben, benden B8 almaya gelen müşterilerime Türk zillerini tercih ederlerse daha iyi olacağını söylüyorum. Bunun nedeni el yapımı-ayak yapımı olması değil, aynı fiyata daha profesyonel bir zil alabiliyor olmasındandır.

Amerika ve Avrupa'da Sabian'ın üst modellerini alamayan kişiler için çıkartılmış serilerdir bunlar. Bu insanlar Türk zillerini de alamıyorlar, çünkü oralarda gerçekten pahalı. Bu nedenle Zİldjian olsun, Sabian olsun bu tür alt seriler üretiyorlar ve çok da satıyorlar. Ancak bizim ülkemizde bu fiyatlara çok daha iyi alaşımlardan üretilmiş ziller bulabilmek mümkün. Ben kendi ithalat müdürüme de, "450$ fiyatına B8 satamayız, adam Radiant alır mis gibi çalar. Bence Sabian'ın alt modellerini getirmeyelim, çünkü anlamsız, sesleri de iyi değil..." dedim.

Diyeceğim o ki; el yapımı hikayesini bir kenara bırakın artık. Teknoloji 1900'ün başlarındaki gibi değil arkadaşlar, çok iyi seri üretim ürünler mevcut artık. Önemli olan her zaman dediğim gibi fiyat-performans ilişkisidir. Sabian'ın el yapımı olmayan (kimin umurunda allasen) AA/AAX gibi modellerini alabiliyorsan ne ala ama SBR için para vermeye gerek yok; o fiyatlara çok daha nitelikli Türk zilleri mevcut. Ama diyorsan ki; Sabian olsun çamurdan olsun, onu bilemem.
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti overdose » 04 Mayıs 2010, 22:36

Benim anlamadığım satan amca neden böyle bir şey söylesin ki?Sabian benim bildiğim daha pahalı olduğu için adam özellikle satmak istemez mi?El yapımı markasız splash daha mı pahalıyıdı ki? :?
SATILIK ALCHEMY PROFESSİONAL CRASH SWEET 18"
Kullanıcı avatarı
overdose

Davul: Yamaha Stage Custom
Ziller: istanbul-EfektZil
İsim: Oğuzhan

İleti Farson » 04 Mayıs 2010, 22:55

overdose demiş ki:

Benim anlamadığım satan amca neden böyle bir şey söylesin ki?Sabian benim bildiğim daha pahalı olduğu için adam özellikle satmak istemez mi?El yapımı markasız splash daha mı pahalıyıdı ki? :?

Kar oranı daha yüksek olabilir, yapan şirket batmıştır iade edemeyebilir, tanıtmak istiyodur kendi ürününü falan olabilir sanırm. :?:
Lies feed your judgment of others
Behold how the blind lead each other
The philosopher
You know so much about nothing at all
Farson

İsim: Burak

İleti DNZxBNGL » 05 Mayıs 2010, 19:29

Farson demiş ki:
overdose demiş ki:

Kar oranı daha yüksek olabilir, yapan şirket batmıştır iade edemeyebilir, tanıtmak istiyodur kendi ürününü falan olabilir sanırm. :?:

Kar oranını falan bilmiyorum ama adam ''Bunlar Giresun'dan geliyor.'' dedi anneme.Bana da ''Bu ziller el yapımı . İstanbul zillerinin yeni ustaları ilk zillerini yapıp gönderiyorlar.İlk zillerine istanbul yazılmıyor.'' gibi şeyler söyledi. O elyapımı splash 30$'dı. Sabian'ı da 31 küsür dolar + 2-3 dolar da kargo dedi. (4C Music internet sitesindeki fiyatlar)
_.Midas'ın KulakLığı._
Kullanıcı avatarı
DNZxBNGL

İleti DNZxBNGL » 05 Mayıs 2010, 19:36

Masterworks-Artisan demiş ki:

Adam söylediklerinde haksız, burası kesin. Bir kere olsun AA/AAX denemiş mi acaba?

Fakat şunu söylemek isterim ki; SBR serisi iyi bir seri değildir. Şöyle ki, eskiden B8 modeli vardı Sabian'ın; başlangıç serisi idi. SBR için de aynısını diyor zaten Sabian. Yani bu model ziller yüksek ağırlıklı olarak pirinçten yapılır, bu da daha ucuz maliyetli olmasını sağlar. Lakin, profesyonel zillerde kullanılan alaşım bunda kullanılmadığı için ses karakteri -bana kalırsa- başarısızdır. Bu nedenle ben, benden B8 almaya gelen müşterilerime Türk zillerini tercih ederlerse daha iyi olacağını söylüyorum. Bunun nedeni el yapımı-ayak yapımı olması değil, aynı fiyata daha profesyonel bir zil alabiliyor olmasındandır.

Amerika ve Avrupa'da Sabian'ın üst modellerini alamayan kişiler için çıkartılmış serilerdir bunlar. Bu insanlar Türk zillerini de alamıyorlar, çünkü oralarda gerçekten pahalı. Bu nedenle Zİldjian olsun, Sabian olsun bu tür alt seriler üretiyorlar ve çok da satıyorlar. Ancak bizim ülkemizde bu fiyatlara çok daha iyi alaşımlardan üretilmiş ziller bulabilmek mümkün. Ben kendi ithalat müdürüme de, "450$ fiyatına B8 satamayız, adam Radiant alır mis gibi çalar. Bence Sabian'ın alt modellerini getirmeyelim, çünkü anlamsız, sesleri de iyi değil..." dedim.

Diyeceğim o ki; el yapımı hikayesini bir kenara bırakın artık. Teknoloji 1900'ün başlarındaki gibi değil arkadaşlar, çok iyi seri üretim ürünler mevcut artık. Önemli olan her zaman dediğim gibi fiyat-performans ilişkisidir. Sabian'ın el yapımı olmayan (kimin umurunda allasen) AA/AAX gibi modellerini alabiliyorsan ne ala ama SBR için para vermeye gerek yok; o fiyatlara çok daha nitelikli Türk zilleri mevcut. Ama diyorsan ki; Sabian olsun çamurdan olsun, onu bilemem.

Öyle bir takıntım yok benim. Elimde 130 Tl civarında para var. Bununla hem splash, hemde bir ayaklık alacağımdan zile bu kadar para verebiliyorum ancak. Önerebileceğin Masterwork-İstanbul vs. ziller varsa Özgür abi ...
_.Midas'ın KulakLığı._
Kullanıcı avatarı
DNZxBNGL

İleti DNZxBNGL » 05 Mayıs 2010, 19:48

Devrim demiş ki:Normalde sinirlendiğim adam tipidir o. Ama işte görmeden etmeden bilinmez. Ha şu da var; Bazı "fabrikasyon" (ne demekse) denilen ziller, özenle dövülmüş (el yapımı) zillerden kat kat güzel olabiliyor.

Yahu tamam el yapımı zillerin güzelliği var ama her şey de "el yapımı" demek değil yahu! Adam gibi davul çalmayan, zilden anlamayanların dillerine pelesenk olmuş lafıdır bu. "Fabrikasyon zil kötüdür, el yapımı iyidir"miş! Fabrikasyon görmemişler...

Deniz; Sen o Sbr 10" zili Sabian resmi web sitesinden dinledin mi?

Katılıyorum Devrim abi.Evet dinledim.Pek de fena gelmedi.Paramın az olması ve çok seçeneğim olmaması durumu olduğu için pek fazla tercih şansım yok zaten.
_.Midas'ın KulakLığı._
Kullanıcı avatarı
DNZxBNGL

İleti dementia » 19 Mayıs 2010, 08:34

AAX O-Zone Splash 12"

http://www.sabian.com/EN/products/AAX_O ... 1200XN.cfm

böyle bir ton yok böyle bir fiyat ta yok 250 lira bir splash :cry:
Kullanıcı avatarı
dementia

Ziller: Symrna
İsim: anıl

İleti otarhan » 18 Haziran 2010, 15:07

Yavaş yavaş akustik setup'ımı kuruyorum. En son eklenen Sabian HHX 14" Groove Hats oldu.

Yanlız ciddi olarak bir ses farkı olduğunu gördüm. Özgür ile Zuhal'de bulunan diğer zillere de baktık ama ııhıh :D Sabian bu serisini beni düşünerek yapmış; tam istediğim gibi ses renkleri çok çeşitli ve yüksek, net çıkarıyor. Hele crisp sesleri sitesindeki tanımında söylendiği gibi çok belirgin.

Tek kötü özelliği sanırım fiyatı :-x Ama Devrim adminin bu başlık altında yazdığı düşüncelere aynen katılıyorum. Ahh Özgür! Yaktın bizi :lol:
Okan...
Kullanıcı avatarı
otarhan

Davul: RolandTD9KX+PearlRef
Ziller: Sabian+Masterwork
İsim: Okan

ÖncekiSonraki

Ziller

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir