ckibrisli demiş ki:Sabian ın sitesindeki ses dosyaları gerçeğine ne kadar yakın?
Cem, gayet yakın, son derece yakın. Yakın olmayan yok mudur vardır ama genel olarak ve pek çok koşulda sitedeki sesleri gerçeklerinde de bulabilirsin.
Yıllar önce şüphelendiğim sesleri ve link hatalarını bildirmiştim bir
Sabian yetkilisine. "
Good catch!" şeklinde cevap vermişti. Ama harbiden, 16'lık crashten 12'lik ses gelmesi veya 18'lik chinadan farklı sesler gelmesi üzerine uyarmıştım ki gerçekten linkler hatalıymış. Örneğin şu an sitede bulunan
HH 18" Thin Chinese'in sesi değişmiş. Öyle değildi, bendeki sitedeki gibi değil, onu bildirdim ama henüz cevap gelmedi. Ya da belki de yeni üretimlerin sesi öyledir, bilemiyorum.
Ufak tefek değişiklikler veya farklılıklar olabilir ama genel olarak duyduğun seslere güvenebilirsin. Sonuçta tabi ki mp3'ü dinleyip direkt sipariş vermemek doğru olur. Ben evimde sesleri dinler, not alır, İstanbul'a gider orada da dener alırdım ki denerken "
tam dinlediğim gibi" de dedim her zaman...
**
Sanırım
Afacan ile aynı ride'lara sahibiz.
HH 20" Medium Ride. Jazz'da
HH olmasından dolayı çok hoş bir ride tonu var. Ama bazen "
az daha ince olsa da bageti zile yapıştırarak aldığım aksanlarda biraz daha o medium'luğun verdiği o metal havadan ziyade daha crashy bir renk alsam" diyorum (bkz.
Cem Aksel) ama çok da soft jazz yapmıyorsan ideal bir zil. Rock esnasında
bell'i çok güzelken
bow tonundan (rock için yazıyorum) çok net bir
stick definition alamayabilirsin (hani
bow çalarken bile sanki
bell çalıyormuş gibi tin tin glir ya ses)..
Eğer kastettiğimde hemfikirsek,
HH'in
Raw Bell,
Power Bell veya
Leopar Ride'larına bakabilirsin...