Sabian

"Çeşitleri? Markalar ve özellikleri? Siz ne kullanıyorsunuz?..." gibi sorular sizin de rüyalarınıza giriyorsa, burası doğru sayfa!...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Sabian

İleti afacan » 18 Aralık 2005, 21:40

Sabian severleri bu başlık altında toplayalım dedim :)

Şu anda 20" HH Medium Ride ve 14" AAX Stage Hats kullanıyorum. İnanılmaz ziller! Bütün zillerimi Sabian yapmalıyım. Türkler de fena zil yapmıyorlar da, bu adamların zil yapımına yaklaşımı bambaşka bence...

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Sabian İnternet Resmi Sitesi

Bu adrese girip, zillerin seslerini tek tek dinleyebilir, hangi müzisyen, hangi zili kullanıyor görebilirsiniz...
Sabianlar önce evi ipotek ettirir, sonra yuvanı yıkar ama Pearl, çocuğunu kestirir.
afacan
Emektar

Uyarıları: (0%)

Sabian (budur!)

İleti Devrim » 20 Aralık 2005, 17:54

[align=justify]
afacan demiş ki:Sizler ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle bu başlığa çok sevindim. Size %200 katılıyorum.

Yamaha davulumu alırken yanında Sabian PRO set vermişlerdi. PRO'ları biliriz ama o model bile çok hoşuma gitmişti o zamanlar ve zamanla diğer modellerini tanıdıkça Sabian hastası oldum...

20" HH Medium Ride bende de var. Bagedi aksanla zile yapıştırınca alttan gelen crashy ton çok hoşuma gidiyor. Belki daha ince bir ride'a ihtiyaç duyuyorumdur siz ne dersiniz?...

14" PRO Hat'i halen kullanıyorum. Rock ve populer tarzlar için fena değil aslında.

Ayrıca 18"HH Thin Chinese, 17"HH Thin Crash, 14"AAX Studio Crash ve 10"AA Splash mevcut elimde. Bir de 14" HH SoundControl Crash de vardı ama bir talihsizlik sonucu çatladı. Ben de altına 13" İstanbul Hat(bottom) koydum ve bir nevi Remote X-Hat yaptım sağıma. Başta güldüm kendime ama fena da oldu hani...

Ses ve kalite anlamında arayışta olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim Sabian'ı... Görüşmek üzere...

Ekleme: Yalnız, malesef son bir süredir bu markanın Türkiye'ye gelişiyle ilgili meseleler olduğunu biliyorum ve üzülüyorum. Açıkcası internetten sipariş de bir risk. Anlıyorum ki yerli zil ürünlerinin çok açık etkisi var bu konuya ama bir çözümü olmalı veya kişisel siparişler göz onüne alınmaz mı acaba diye merak ediyorum...[/align]
Resim
Kullanıcı avatarı
Devrim
Administrator

Davul: Yamaha Maple Custom
Ziller: Sabian HHXs

İleti JoeyJordison » 20 Aralık 2005, 23:34

http://www.sabian.com resmi internet sitesinde zillerin tonlarını deneyebiliyorsunuz...Sabian'ın tüm model ve serilerinin ''BİREBİR'' tonlarını veriyor istediğiniz modeli seçip tıkladığınızda...Haftasonu fln girmenizi tavsiye ediyorum,hatta sabah erken kalkmanızı...çünkü bütün gün zil deneyeceksiniz ve deliriceksiniz...!!
JoeyJordison

Re: Sabian (budur!)

İleti afacan » 21 Aralık 2005, 11:06

Devrim demiş ki:[align=justify]
afacan demiş ki:Sizler ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle bu başlığa çok sevindim. Size %200 katılıyorum.

Yamaha davulumu alırken yanında Sabian PRO set vermişlerdi. PRO'ları biliriz ama o model bile çok hoşuma gitmişti o zamanlar ve zamanla diğer modellerini tanıdıkça Sabian hastası oldum...

20" HH Medium Ride bende de var. Bagedi aksanla zile yapıştırınca alttan gelen crashy ton çok hoşuma gidiyor. Belki daha ince bir ride'a ihtiyaç duyuyorumdur siz ne dersiniz?...

14" PRO Hat'i halen kullanıyorum. Rock ve populer tarzlar için fena değil aslında.

Ayrıca 18"HH Thin Chinese, 17"HH Thin Crash, 14"AAX Studio Crash ve 10"AA Splash mevcut elimde. Bir de 14" HH SoundControl Crash de vardı ama bir talihsizlik sonucu çatladı. Ben de altına 13" İstanbul Hat(bottom) koydum ve bir nevi Remote X-Hat yaptım sağıma. Başta güldüm kendime ama fena da oldu hani...

Ses ve kalite anlamında arayışta olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim Sabian'ı... Görüşmek üzere...

Ekleme: Yalnız, malesef son bir süredir bu markanın Türkiye'ye gelişiyle ilgili meseleler olduğunu biliyorum ve üzülüyorum. Açıkcası internetten sipariş de bir risk. Anlıyorum ki yerli zil ürünlerinin çok açık etkisi var bu konuya ama bir çözümü olmalı veya kişisel siparişler göz onüne alınmaz mı acaba diye merak ediyorum...[/align]

Ride'larımız aynı senle demek :D
Anladığım kadarıyla senin daha yumuşak bir hihat'e ihtiyacın var. Sana şöyle güzel bir haber vereyim. Ankara Zuhal Müzik'e yeni bir Sabian partisi gelecek yaklaşık 3 seneden sonra. 8)
En son afacan tarafından, 21 Aralık 2005, 15:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sabianlar önce evi ipotek ettirir, sonra yuvanı yıkar ama Pearl, çocuğunu kestirir.
afacan
Emektar

İleti afacan » 26 Aralık 2005, 16:57

Sabian 7" Mike Portnoy Max Splash zilini Kasım ayındaki Rock Station Festivali'nde kullanmıştım, hiçbir splashe benzemeyen bir sesi var. Portnoy, zil konusunda ağzının tadını biliyor. Bu arada imzasındaki MAX, Portnoy'un kaniş köpeğinin adı :)
afacan
Emektar

İleti AlperTunga » 21 Ocak 2006, 05:00

bu sabian ın radia serisini bilen varmı?yada kullanan??benim bildiğim ssabianın sitesinde bunların satılmadığı..ancak yabancı bazı music store larda bunların satıldığı..bu seride paistenin visions yada colorsound serileri gibi özel satılıyo galiba??
Resim

Pearl Eliminator = Resim yalanmıdır???? ;)
AlperTunga

İleti afacan » 21 Ocak 2006, 05:13

Radia'ların hastası var, nefret edeni de var. Ben pek ısınamadım bu zillere. Zuhal'de deneme şansım oldu. Garip tonları var. Bence pek sıcak değil tonları. Daha çok kalorifer dairesinden çıkan sesler gibi :P Ne bileyim, garip işte...
afacan
Emektar

İleti AlperTunga » 21 Ocak 2006, 05:26

ya benim bildiğim bu ziller efektif ziller; terry bozzio nun kendi serisi..o adamda sırf efektle uğraştığı için ona iytiyacen üretilmiş bence..sen nesini denedin??bu arada haala varmıdır acaba orda??
Resim

Pearl Eliminator = Resim yalanmıdır???? ;)
AlperTunga

İleti afacan » 21 Ocak 2006, 05:42

Evet, Bozzio'nun özel serisi Radia'lar.
Crash, ride, china, hepsini tıklatarak denedim. Ne chinası china, ne ride'ı ride, ne de crash'i crash... :) Şu an sadece 20" Ride'ı var zannedersem Zuhal'de...
afacan
Emektar

İleti ckibrisli » 03 Şubat 2006, 00:24

Bir sorum olacak Sabian ın sitesindeki ses dosyaları gerçeğine ne kadar yakın ?

Ayrıca Klasik rocktan jazz a kadar gidebilecek bir ride tavsiye edebilirmisiniz lütfen ? :D

Sevgiler Cem
Kullanıcı avatarı
ckibrisli

İleti Masterworks-Artisan » 03 Şubat 2006, 11:54

sabian hh yada hhx serisinden bir ride senin işini çok iyi görecektir. hatta "afacan" ' ın set-up' ında ki sabian hh ride tam sana göre; hem "crossfire"' la heavy metal yaparken, hem de bar programlarında "alternaaatif" çalarken rahatlıkla kullanıyor.
ama bence her davulcunun en az iki set-up' ı olabilmeli diye düşünüyorum.
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
-DAVULANAHTARI FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ!
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

Davul: Pearl Masters Studio
Ziller: Sabian Masterwork

İleti Devrim » 03 Şubat 2006, 17:58

ckibrisli demiş ki:Sabian ın sitesindeki ses dosyaları gerçeğine ne kadar yakın?

Cem, gayet yakın, son derece yakın. Yakın olmayan yok mudur vardır ama genel olarak ve pek çok koşulda sitedeki sesleri gerçeklerinde de bulabilirsin.

Yıllar önce şüphelendiğim sesleri ve link hatalarını bildirmiştim bir Sabian yetkilisine. "Good catch!" şeklinde cevap vermişti. Ama harbiden, 16'lık crashten 12'lik ses gelmesi veya 18'lik chinadan farklı sesler gelmesi üzerine uyarmıştım ki gerçekten linkler hatalıymış. Örneğin şu an sitede bulunan HH 18" Thin Chinese'in sesi değişmiş. Öyle değildi, bendeki sitedeki gibi değil, onu bildirdim ama henüz cevap gelmedi. Ya da belki de yeni üretimlerin sesi öyledir, bilemiyorum.

Ufak tefek değişiklikler veya farklılıklar olabilir ama genel olarak duyduğun seslere güvenebilirsin. Sonuçta tabi ki mp3'ü dinleyip direkt sipariş vermemek doğru olur. Ben evimde sesleri dinler, not alır, İstanbul'a gider orada da dener alırdım ki denerken "tam dinlediğim gibi" de dedim her zaman...

**

Sanırım Afacan ile aynı ride'lara sahibiz. HH 20" Medium Ride. Jazz'da HH olmasından dolayı çok hoş bir ride tonu var. Ama bazen "az daha ince olsa da bageti zile yapıştırarak aldığım aksanlarda biraz daha o medium'luğun verdiği o metal havadan ziyade daha crashy bir renk alsam" diyorum (bkz.Cem Aksel) ama çok da soft jazz yapmıyorsan ideal bir zil. Rock esnasında bell'i çok güzelken bow tonundan (rock için yazıyorum) çok net bir stick definition alamayabilirsin (hani bow çalarken bile sanki bell çalıyormuş gibi tin tin glir ya ses)..
Eğer kastettiğimde hemfikirsek, HH'in Raw Bell, Power Bell veya Leopar Ride'larına bakabilirsin...
Resim
Kullanıcı avatarı
Devrim
Administrator

Davul: Yamaha Maple Custom
Ziller: Sabian HHXs

İleti davulcu_egemen » 13 Mart 2006, 21:46

bi ilan gördüm sabian zilleri tam bilmediğim için soruyorum... adam "sabian (solar) zil takımını 250 YTL"ye (ilan garajda) satiyo... sizce bu ziller nasıl?

http://www.garaj.org/ilan/106883/sabian ... tl-usk.htm
http://www.myspace.com/egemen999

Davulanahtarına DÜZELTME TUŞU istiyoruz.. FACEBOOK'ta olsak bunu isteyen 10 bin kişi bulurdum...
davulcu_egemen

İleti afacan » 20 Mart 2006, 00:47

Sabian Solar'lar gerçek Sabian değildir, yan üretim gibi birşey olması lazım. İnternette de çok ucuza bulunabilecek zillerdir. Sabian'ın, davul setlerinin yanında promosyon olarak verilmesi amacıyla ürettiği ya da ürettirdiği (bunu tam bilmiyorum) zillerdir.
afacan
Emektar

İleti afacan » 14 Nisan 2006, 10:44

AA ve AAX'ler aynı sınıftır. AAX'lerde "pinpoint" traşlama kullanılır. Bu yüzden biraz daha parlaktır ve zilin vurduğunuz her noktada benzer sesi çıkarmasını sağlar.
HHX ve HH'ler de aynı sınıftır, Devrim'in de söylediği gibi çekiçleme ile ayrılırlar.
B20 Bronze yerine B8 Bronze alaşım kullanan B8 Serisi ise alt modeldir. Bir üst modeli XS20'dir.

Bu arada HHX Legacy diye bir model çıkartmış Dave Weckl.
afacan
Emektar

İleti Masterworks-Artisan » 04 Mayıs 2006, 09:51

Bu "Sabian" denen şeyler gerçekten pahalı, ama Türk zilleri de, onların ülkesinde pahalı arkadaşlar...
Ancak, birbirimizi kandırmadan şunu yapalım; önce bir deniyelim, ondan sonra deyip deymiyeceğine karar verelim...
Bence muhteşemler...Herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum veeeeeeeeeeeeeeeee...

İşte günün haberi;

Bu gelen Sabian partisinden istediği ürünleri beğenip alan arkadaşlar; hepinize teşekkür ederim. Bu sayede Sabian eşiği aşılmış oldu ve "sürekli Sabian partisi" fikrini İstanbul' a kabul ettirmiş oldum. (kendime de teşekkür edeyim...). Bugün-yarın yeni siparişlerimi yazacağım ve haftasonuna Sabian' a faxlayacağım (evet doğru okudunuz...). Ağustos' ta yeni Sabian' larımız, hemde siparişlerim kesilip-budanmadan burada olacak.

Herkese teşekkürler, umarım bir nebze mutlu edebilmişimdir sizi...Darısı hepimizin başına...
Je est un autre!. Tant pis pour le bois qui se trouve violon, et nargue aux inconscients, qui ergotent sur ce qu'ils ignorent tout à fait !
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

İleti Gbanes374 » 04 Mayıs 2006, 11:14

Çok sevindim bu habere... Dün de teşekkeür etmiştim yine edeyim Özgür Abi sana; TEŞEKKÜRLER... :lol: Ama ağustos çok uzak be... Daha sık isteriz... ;)
Kullanıcı avatarı
Gbanes374
Administrator

Davul: Pearl
Ziller: Sabian-Masterwork
İsim: Gökhan

İleti Masterworks-Artisan » 04 Mayıs 2006, 11:52

Keşke daha sık olsa :cry: !. Bu biraz da ülke şartlarının düzelmesi ile alakalı ama...çünkü elindekini "optimum" düzeyde satamadan, mal getirmek; hem stokların şişmesine, hem de depolama sorunlarına neden olacaktır. O yüzden şirket prosedürü olarak; istatistiki olarak belirlenmiş "3 ayda bir" sistemi şu an için en geçerli olan.

Ne zaman ki bizler baget alır gibi ( ...ki kimisi bunu da alamıyor maalesef...) zil alabilecek duruma geliliriz, işte o zaman herşey değişir, emin olun...

Ben buna bile razıyım, yeter ki gelsin; biz de "dünyada kim, ne ile çalıyor?" sorusunu sormaktan ileriye gidip, bizzat deneyelim-duyalım...

Bu ülkeden bir gün, bir " Steve Smith " çıkacaksa, bunun başka yolu yok, bence; ya profesyonel-dünya standartlarında ekipmanlarımız olacak ve çalışacağız, ya da imkansızlıklarımızı bahane edip, " ya abi adamların imkanları var..." gibi artık geçerliliği kalmamış cümlelerle kendimizi kandıracağız...

Haydi sarılın bagetlere, yol uzun...
Kullanıcı avatarı
Masterworks-Artisan
Administrator

İleti davulcu_egemen » 04 Mayıs 2006, 16:14

masterworks-artisan demiş ki:Bu "Sabian" denen şeyler gerçekten pahalı, ama Türk zilleri de, onların ülkesinde pahalı arkadaşlar..

cok doğru gecenlerde almanyada bulunan bir müzik sitesinde zil fiyatlarina baktım... gercekten onlarda da istanbul falan cok pahali yani burda 150-200$ olan seyler orda 220-250€'dan basliyor... hatta örnek verim istanbul samatya set (20"ride 16"crash 14" hihat) 306€ ama sitede satıldığı için 257€ ya satiliyor..

ve gercekten SABİAN HHX serisi ride burda 350$ ise orda da 350€'dan basliyor..(eğer kur olarak bakarsaniz Türkiye'de daha ucuza satılıyor..)ondan zil alirken falan keske avrupada olsak daha ucuza alırız gibi seyler düsünmeyin cunku biz daha ucuza aliyoruz :lol: ...

sadece orda pedallar daha ucuz.. pearl eliminator pedal 150€ burda 230€ civari gibi bir fiyati var galiba ama emin değilim...
davulcu_egemen

İleti ckibrisli » 05 Mayıs 2006, 17:38

türk zillerinin avrupadaki fiyatı konusunda ufak bir açıklamada bulunayım . Burada da denediginiz zillerle yurtdısına gönderilen ziller arasında fark vardır.Yurtdısına giden türk zilleri zaten en kaliteliler oldugundan fiyattaki farklılık vardır. Tabi burada da ince eleyip sık dokursan iyi türk zilleri bulabilirsin

Sabianların fiyatı konusunda yoruma gelecek olursak bence fiyatlar gayet makuldür. Musicianshipfriend(amerikadaki edevat satıs sitesi) sitesinde 720$ olan Paragon performans seti İstanbul zuhalden 800$ a aldım . Amerika fiyatlarının avrupa ve türkiye fiyatlarına göre baya ucuz olduğunu hatırlarsak Zuhal müzik gercekten makul bir fiyatlandırma uygulamaktadır . Kendilerine teşekkür eder . Zillerimi bir daha okşarım :D
Kullanıcı avatarı
ckibrisli

Sonraki

Ziller

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir