Easton Ahead

Ben Vic Firth 7a diyorum, ya siz?...

Yetkili: semih62, aykut35-35, aşmış, cagil

Forum kuralları
Bu bölümdeki konular ansiklopedik değerdedir. Bilgi içermeyen; niteliksiz, kalitesiz ve keyfi iletiler silinecektir!.
Yardım (fikir, görüş, soru, merak) talepleriniz için lütfen İlk Yardım Merkezi'mize başvurunuz!.

Re: Easton Ahead

İleti hzlmk » 17 Ağustos 2008, 00:32

bu arada ağırlıkları aynıdır tahta bagetler gibi değişim söz konusu olmuyor çünkü kullanılan maddeler eritilip, aynı kapta soğutuluyor.
hzlmk

Uyarıları: (0%)

İleti James_Hetfield » 17 Ağustos 2008, 11:47

6 ay önce Lars Ulrich imzalı Ahead aldım, çalamadım. Ağır bir baget, yüksek tempolarda insanın bileğini çok zorluyor, ilk başlarda avuç içlerimi aşındırdı, sonra sonra alıştım tabi... ama hala onunla çalamıyorum. Koleksiyon olarak duruyor elimde... Lars konserlerde onunla çalıyor galiba... omzum kırılmasaydı, konsere gidebilseydim, meet&greet'de soracaktım "nasıl çalıyorsun abi sen bununla ya!" diye...
Resim
Resim

Doğum acı, yaşam acı, ölüm acı... Hayat bir acı çekme döngüsü
Kullanıcı avatarı
James_Hetfield

Davul: Roland TD6 KX
İsim: Ahmet

İleti hzlmk » 17 Ağustos 2008, 19:24

hız konusunda bir kez alışınca ağırlık çok problem olmuyor zaten :)
hzlmk

İleti amedia » 24 Eylül 2008, 22:10

arkadaşlar rock ve metal çalanlar davula ve zilere sert vuranlar için süper ama zilerinize zarar veriyo biraz göbekler çatlıyo ama ve eldeki titreşimleri alıyo hele bide a head eldiven takarsanız çok güzel özelikle lars ulrich signature
amedia

İleti mikeportnoy23 » 08 Ekim 2008, 17:47

arkadaşlar bende bu bagetlerden almak istiyorum fakat az para değil alışamassam beğenmessem vs. gibi durumlarla karşı karşıya kalmaktan korkuyorum aklımda lars ulrich var genelde vic firth 5b kullanıyorum sizce ne yapayım? :?:
"For centuries, the battle of morality was fought who claimed that your life belongs to God - who preached that the good is self-sacrifice for the sake of ghosts in heaven. And no one came to say that your life belongs to you and that the good is to live it."-(Ayn Rand)
mikeportnoy23

Davul: Yamaha Stage Custom
Ziller: Istanbul Agop
İsim: Kerem

İleti semih62 » 08 Ekim 2008, 18:12

mikeportnoy23 demiş ki:arkadaşlar bende bu bagetlerden almak istiyorum fakat az para değil alışamassam beğenmessem vs. gibi durumlarla karşı karşıya kalmaktan korkuyorum aklımda lars ulrich var genelde vic firth 5b kullanıyorum sizce ne yapayım? :?:

Birşeyi almış olmak için, birisi söyledi diye, veya birisi kullanıyor diye almayın. Tüm artıları ve eksilerini okuyun önce, çok farklı kaynaklardan. Sonra imkanınız varsa deneyin, içinize sinerse alın. Benim kişisel deneyimimi soracak olursanız, denedim ve beğenmedim. Baget yelpazesindeki tek işe yarar ürün, bana göre, work-out bagetleri. Onu da çok düzgün yaptıklarını söyleyemem, kılıfın içinde ağırlaştırmak için kullandıkları malzeme ile kılıf arasında boşluk var, ve çalışırken gayet rahatsız edecek bir ses veriyor.
Kullanıcı avatarı
semih62
Moderator

Davul: Mapex Mars Pro
Ziller: Sabian

İleti Kuerd » 09 Ekim 2008, 01:07

yıllar boyu 5b tahta baget kullandım, ama bir sene önce lars ulrich signature edindim sırf lars a olan hayranlığımdan dolayı. evet ağır tahta bagetlere oranla ama açıkçası alışınca çok farketmiyor ve tahta bagetlere oranla daha zevk alıyorum çalarken. ilk başlarda ağırlık çok zorlamıştı ama çaldıkça alışıyorsunuz. tavsiye edilir...
Kuerd

İleti ulubatli » 06 Ocak 2009, 11:26

Merhaba,

Bende ilk 2000 senesinde Ahead 5b modelini almıştım. Tahta bagetlere göre ağır olmasına karşın ahead'in Lars modeli gibi diğer modellerine nazaran epey hafif bi baget. Fakat ne kadar çaldıysamda alışamadım dengesine, uçları fazlaca kalın olduğundan zillerde istenilen ince vuruşları alamıyorsunuz.
Geçtiğimiz ay içinde bu bagetleri sadece hard n heavy türünde kullanacaksam bari 5b den biraz uzun olsun hakkıyla rock çalınsın diyerek Rock modelini aldım. Yine ilk başlarda alışma sorunu çektim, bi süre sırf bu bagetleri kullandığım için dengesi ve ağırlıkları çalma stilime iyice oturdu.
Fakat şöyle bir şey varki, model skalası kısıtlı olduğu için tam size uygun modeli bulmak güç oluyor ve siz kendinizi ve stilinizi bagete göre ayarlamak durumunda kalıyorsunuz.
Benim genel olarak tercih ettiğim bagetler kalın olmayan fakat biraz daha uzun olan bagetler. Ancak Ahead'de böyle bir model bulmak mümkün değil.
Bu yüzden herkese tavsiye edemiyorum. Ama 5b gibi ya da Rock modelleri gibi bagetleri başka markalarda tahta olarak kullanıyorsanız tutuş konforu (mutlak ve mutlak grip tape ile), ellerde ağrıma yapmaması gibi özellikleri ile tercih sebebi olabilir.
ulubatli

İleti metalblast » 19 Şubat 2009, 16:25

benim merak ettiğim birşey daha var biraz saçma ama bu bagetler kırılıyomu kırılmıyomu anlayamadım alıp ömür boyu kullanıyomusun.bide ped üzerinde bilekleri açmak için iyi diyolar biraz bilgi verebilirmisiniz.bende alamayı düşünüyorumda.
metalblast

İleti nightwolf_38 » 26 Mayıs 2009, 14:06

bu bagetleri söylenenlere göre kıran arkdaşlarda var kıramayan 3 5 sene kulanan arkdaşlarda var:) bende birkaçgün önce aldım :) normal vic'leri(5a 5b farketmiyor :)) 4. 5. stüdyoda parçalayabiliyorum:) bakalım joey nekadar dayanacak:) tabikide ilk başlarda biraz korka korka vuracağım için uzun dayanabilir:) ama sanırsam önemli olan dış malzemesi farkedilir derecede eskidiğinde hemen değiştirmek:) böylece uzun zaman kullanılabilecek bir baget:)
Kullanıcı avatarı
nightwolf_38

İsim: ahmet somuncu

İleti nightwolf_38 » 29 Mayıs 2009, 10:26

arkadaşlar yeniden merhaba:) dün joey bagetlerimle ilk çalışmamı yaptım:) log black label'den creeping death'e kadar böle gaz parçalar çaldık 1 saatte gerçekten benim kollarım bukadar ağrımamıştı daha önce:D resmen hergün çalışsanız kas yaparsınız falan:P ve ondan sonra normal baget aldığınızda onlar kuş gibi geliyor :) yıpranma olayına gelince gördümki ben böle çalmaya devam edersem 3. yada 4. stüdyomda dış yüzeyi tamamen parçalanır... şuanda böle baya bi hırpalanmış gibi gözükmekte :) bundan sonra daha dikkatli olucam özellikle zillere vururken:)
yani şu soruya artık daha güzel cevap verebilirim:) kırılırmı? bence evet kırılır çok kastırabilen biriyseniz ve o değiştirilebilen plastik arkadaşa iyi bakmıyorsanız bagetinize güle güle diyebilirsiniz:) ama normal çalıyorsanız ve bagetinizin bakımı diyeyim artık güzelce yapıorsanız gayet uzun ömürlü kullanılabilir:)
ben dün birazda hani bişi olucak mı acaba diye kastırdım ama çok güzel bi baget:) joey'e kürdan gibi diyen arkdaşlar var tabikide alışkanlık meselesi ama bence gayet rahatlar :) bence herkezin alması gerekli :) sürekli kulanmasanızda aradabir gidip bu bagetlerle çalınmalı:)
Kullanıcı avatarı
nightwolf_38

İsim: ahmet somuncu

İleti AhmetTırak » 25 Temmuz 2010, 13:45

Ben de Ahead 5B LTD aldım. Benim tahta bagetlerimden daha hafif :D :D Ama cidden sekme ve titreşmede mükemmel özellikleri var. Ayrica ağırlıkları da iyi bence...
Kullanıcı avatarı
AhmetTırak

Davul: Pearl Export
Ziller: Samatya
İsim: Ahmet

İleti dementia » 09 Ağustos 2010, 14:04

2 senedir kullandığım ahead bagetlerim dün gece hakkın rahmetine erdi :D

bunu niye yazıyorum buraya, inanmayın yani arkadaşlar ne kadar kırılmaz denilse de kırılabiliyor ve tahta baget gibi kaza geliyorum demiyor kırılmadan önce. direk çat diye elinizde yarım baget kalıveriyorsunuz :) sırf kırılmadığı için ahead baget almayı düşünenler 2 kere düşünsün bence, tabi istisnai bir durum bu başıma gelen ama ben yine de uyarayım.
Kullanıcı avatarı
dementia

Davul: Sonor
Ziller: Symrna
İsim: anıl

İleti mertkarslioglu » 22 Ağustos 2010, 15:26

Arkadaşlar merhaba ben Ahead Lars Ulrich imzalı bagetlerden istiyorum yalnız nerden alacağımı bilmiyorum internette bulamadım ankarada yaşıyorum satın alabileceğim birşey varmı ankarada yada istanbulda
mertkarslioglu

İsim: Mert

İleti Tupac » 22 Ağustos 2010, 19:11

Öncelikle anlaşılırlık yönünden birşey kelimesi yerine bir yer kelimesini kullansaydın çok daha iyi olurdu . Ayrıca benim tavsiyem bu bagetleri almaman yönünde . Ama alma yönünde çok kararlıysan , Ankara ' da alabileceğin yerler hakkında bilgim yok ancak İstanbul ' da HD Drums ' un sattığını biliyorum . Ayrıca yine İstanbul ' da bulunun Drum Club ' ın kuruluşu olan www.muziksepetim.com ' dan da alabilirsin .
Kullanıcı avatarı
Tupac

Davul: Roland TD-9 kx
İsim: Korcan

Önceki

Bagetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir